Hesabım
    İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali'ne Zengin Jüri!

    İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali için geri sayım sürüyor!

    İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali jürisi göz kamaştırıyor! Türkiye’nin ilk deneysel film festivali için geri sayım devam ederken, festivalin zengin jürisi de belli oldu. Türkiye’de bu yıl ilki düzenlenecek olan İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali'nin jüri başkanlığını, Türkiye Sinematek Derneği kurucularından Jak Şalom üstleniyor.

    23-25 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin jürisini ise; Venedik Uluslararası Film Festivali Büyük Jüri Ödülü'nü ve Antalya Altın Portakal Film Festivali Jüri Özel Ödülü’nü kazanan yönetmen Kaan Müjdeci, sinema yazarı Oğuzhan Ersümer, performans sanatçısı Fulya Peker, akademisyen Canan Balan, yönetmen Tan Tolga Demirci ve elektronik sanatlar prodüktörü Erdem Dilbaz oluşturuyor.

    İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali’ne kısa - uzun metraj deneysel film ve müzik videosu kategorilerinde katılmak isteyenler için son başvuru tarihi 1 Kasım 2018 olarak belirlendi. Festivalde yarışan filmlerin arasından jüri tarafından seçilenler, En iyi Kısa Metraj Deneysel Film ve En İyi Uzun Metraj Deneysel Film ödüllerini kazanacak.

    Yaratıcı ekibini sinemaya yeni bir algıyla yaklaşan gençlerin oluşturduğu festival, deneysel sinemanın üreticilerini ve seyircilerini bir araya getirecek. Etkinliklerini yılın farklı zamanlarında da sürdürmeye devam edecek olan festival, bu ilk yılında sinemaseverlere 3 gün boyunca sürecek kısa ve uzun metraj film gösterimleri, paneller ve The Kissinger Twins’in interaktif hikaye anlatımına dayalı ‘Sufferosa’ adlı performanslarını sunuyor. 

    Festivalin resmi sitesi www.istanbulexperimental.com adresinden yarışma koşullarına ve başvuru platformuna ulaşılabilir.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top