Hesabım
    Mike Leigh İmzalı “Peterloo”dan Yeni Poster Var!

    Peterloo Katliamı, Mike Leigh yönetmenliğinde beyaz perdeye aktarılıyor.

    Sırlar ve Yalanlar”, “Daima Mutlu”, “Ömrümüzden Bir Sene” ve “Bay Turner” gibi başarılı filmlerle tanınan yedi Oscar adayı İngiliz yönetmen Mike Leigh'in yeni filmi “Peterloo”nun yeni posteri görücüye çıktı.

    Prömiyerini Venedik Film Festivali’nde gerçekleştiren tarihi drama filminin oyuncu kadrosunda Rory KinnearMaxine PeakeNeil BellPhilip JacksonVincent FranklinKarl Johnson ve Tim McInnerny gibi isimler yer alıyor. Filmin İngiltere vizyon tarihi 2 Kasım. Ülkemiz için henüz bir vizyon tarihi bulunmuyor.

    “Peterloo”, Britanya tarihinin en kanlı dönemlerinden birini yansıtan 1819 Peterloo Katliamı'nı temel alıyor. Hükümetin desteklediği süvari birlikleri, Manchester, İngiltere'de toplanmış olan 60 bin kişilik protesto grubunun üzerine sürüldü. Katliamın sebebi ise, İngiliz hükümet güçlerinin siyasi reform talep etmek ve artan yoksulluk seviyelerini protesto etmek için toplanan on binleri yok etme isteğiydi. Manchester'daki St. Peter'da gerçekleşmiş olan ancak tarihe sonsuza kadar kazınan katliamda, pek çok protestocu öldürüldü ve yüzlerce kişi de yaralandı. Hükümetin tepkisi ülke çapında bir tepkiye yol açmakla birlikte hükümet baskısını da artırdı. İngiliz demokrasisinde belirleyici bir an olan katliam, aynı zamanda The Guardian gazetesinin kurulmasında da önemli rol oynadı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top