Hesabım
    Engelsiz Filmler Festivali Ankara İçin Geri Sayımda!

    Engelsiz Filmler Festivali'nin sıradaki rotası Ankara!

    Engelsiz Filmler Festivali, son durağı olan Ankara için geri sayımda! Geçtiğimiz hafta İstanbul’da başlayıp yolculuğuna Eskişehir’de devam eden Engelsiz Filmler Festivali, 17 Ekim'den itibaren Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut Ankara’da sinemaseverleri ağırlayacak. Bu yıl altıncısı düzenlenen festival, 17-21 Ekim tarihleri arasında Ankara'da devam edecek.

    Festivalin Ankara programında toplam 38 film, "Engelsiz Yarışma", "Türkiye Sineması", "Dünyadan", "Engel Tanımayan Filmler", "Uzun Lafın Kısası", "Çocuklar İçin", "Sinema Tarihinden”, “Zebra” ve “Otizm Dostu Gösterim” olmak üzere 9 ayrı bölümde gösterilecek. 

    Programında yer alan tüm film ve yan etkinlikleri görme ve işitme engelli bireylerin erişimine uygun olarak, ortopedik engelli bireyler için erişilebilir mekanlarda sunan festivalin Engelsiz Yarışma’sında bu yıl Pelin Esmer’in İşe Yarar Bir ŞeyEmre Erdoğdu’nun Kar, Tolga Karaçelik’in Kelebekler, Ümit Ünal’ın Sofra SırlarıTayfun Pirselimoğlu’nun Yol Kenarıfilmleri yer alıyor. Engelsiz Yarışma'nın ödülleri, 20 Ekim Cumartesi saat 19:30’da Goethe-Institut Ankara’da gerçekleşecek törende sahiplerini bulacak.

    Festival programında yer alan "Zebra" başlıklı kısa film seçkisinin gösteriminin ardından seçkiyi hazırlayan Klappe Auf! Kısa Film Festivali ve Oska Bright Film Festivali’nin temsilcilerinin katılımıyla Türkiye, İngiltere ve Almanya’daki film festivallerinde erişimin nasıl tanımlandığı üzerinden kültürel hayata katılım konusunu tartışmaya açacak bir panel gerçekleşecek. British Council iş birliğiyle, Kültür ve Sanat Alanında Kadın ve Liderlik Programı kapsamında düzenlen panele; İngiltere’den Oska Bright Film Festivali yönetmeni Becky Bruzas, Oska Bright Film Festivali yapımcısı Lizzie Banks, Oska Bright Film Festivali yaratıcı yapımcısı David Parker, Hamburg’dan Klappe Auf! Kısa Film Festivali yönetmeni Andreas Grützner ve Klappe Auf! Kısa Film Festivali yardımcı yönetmeni Katrin Mersmannkonuşmacı olarak katılacak.

    Festivalin Ankara durağında üç farklı Sanal Gerçeklik Deneyimini de seyircilerle buluşuyor. Otizmli Layla’nın dünyayı nasıl algıladığına tanıklık etmek için “Parti VR”; tekerlekli sandalye ile buz pateni yapan Maxim Kiselev’in yaşadıklarını deneyimlemek için “VRBecerisi: Maxim Kiselev” ve bizleri ME (kronik yorgunluk sendromu) hastalığı hakkında bir yolculuğa çıkaracak “Altüst” adlı sanal gerçeklik deneyimleri, festival mekanlarının fuaye alanlarında takip edilebilecek.

    Her sene olduğu gibi bu sene de tüm gösterimlerini ve yan etkinliklerini ücretsiz olarak seyircilere sunan Engelsiz Filmler Festivali, Puruli Kültür Sanat tarafından, TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve Açık Toplum Vakfı ana desteğiyle gerçekleştiriliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top