Hesabım
    "Helin" Filmi Destek Bekliyor!

    Fırat Gürgen imzalı "Helin" için fon arayışı sürüyor.

    Yerli dram filmi "Helin" destek bekliyor. Yönetmenlik ve senaryo dışında görüntü yönetmenliğini de üstlenen Fırat Gürgen imzalı "Helin", 1984–97 arasında yaşanan zorunlu göçten tam 15 yıl sonraki Güneydoğu’yu konu alıyor.

    İnsan doğasındaki ‘’geçmişi tamir etme isteğinin’’ arkasındaki nedenleri irdeleyen film, insanların yaşadıkları travmaların üzerine 10-15 yıl sonra gidip, eski fotoğraflarının tozunu alarak, temellendirmesi yanlış yapılmış anıları yeniden inşa etme sürecine tanıklık ediyor. Türkiye'deki Kürt azınlığını melodram olmadan, felsefik ve psikolojik bir perspektifle ele alan film, "insan doğasındaki 'geçmişi tamir etme isteğinin' arkasındaki neden nedir" sorusuna cevap arıyor.

    Bütün prodüksiyon ve post prodüksiyon sürecinin 4 yıllık  masrafları Fırat Gürgen tarafından karşılandı. Dağıtım aşaması için hedeflenen 120 festivale başvuru olmakla beraber, çekim süresi boyunca yardımcı olan köy nüfusunun erzak yardımı ve taşıma gibi masrafları için de 10.000 dolarlık bir bütçe ihtiyacı mevcut. Festival süresince yolculuk ve konaklama ihtiyacı ise Fırat Gürgen'in kendisine ait olacak.

    Hedeflenen 20.000 TL'lik bütçe elde edildiği taktirde İstanbul'da seçkin konukların da yer aldığı bir ön gösterim gerçekleştirilecek. 32 günlük bir destek süresi olan filme desteklerinizi buradan verebilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top