Hesabım
    KısaKes Ödülleri Sahiplerini Buldu!

    KısaKes ödülleri kimlerin oldu?

    Türkiye’nin en çok başvuru alan kısa film festivali KısaKes ödüllerini dağıttı. 99 ülkeden 2012 film arasından seçilen filmler ve genç sinemacıları seyirciler ile buluşturan festivalin bu yılki ödülleri de sahiplerini buldu. Ödül töreni BKM Mutfak Uniq İstanbul’da gerçekleşti.

    Sevilen oyuncular Selen Seyven ve Doğaç Yıldız’ın sunuculuğunu üstlendiği gecede Ezel Akay, Ayşenil Şamlıoğlu, Gökhan Tiryaki, Berfin Erdoğan, Berk Hakman, Burak Tozkoparan, Murat Kapu, Deniz Gürzumar gibi isimler boy gösterdi.

    9 ülkeden 10 filmin finale kaldığı KısaKes’te kazanan filmler şöyle oldu; 

    • En İyi Kurmaca: Mr Mandrill
    • En İyi Animasyon: Bachuss
    • Jüri Özel: The King is Dead
    • Ekip Özel: Mr Mandrill
    • İzleyici Özel: Mr Mandrill
    • Bahçeşehir Üniversitesi Özel: The King is Dead

    Üretmek isteyen gençlere destek olabilmek amacıyla yola çıkan KısaKes, bu sene de sinema sektörünün uluslararası yabancı ve yerli önde gelen isimleri deneyimlerini ilk ağızdan ustalık sınıfları, atölyeler ve söyleşiler aracılığıyla katılımcılara aktardı. Türkiye'nin ilk kısa film endüstri platformuyla genç sinemacı ve sanatseverler sektörün özel isimleri ile tanışma olanağı yakaladı. ısaKes, bu sene ilk kez düzenlediği ‘Niş Atölye’ ile Levent Kazak ve Ezel Akay’ın katılımıyla tüm yaşam sahası sinema olanlar için; kolektif çalışma ve karşılıklı öğrenme ruhuyla ürün yaratmaya odaklı özel bir program sundu. Başvuran kısa film fikirlerinden seçilen katılımcılar üretmenin keyfine vardı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top