Hesabım
    Engelsiz Yarışma Ödülleri Sahiplerini Buldu!

    6. Engelsiz Filmler Festivali, ödül töreni ile son buldu.

    Engelsiz Filmler Festivali'nin Engelsiz Yarışma'sı ödüllerini dağıttı. Bu yıl altıncı kez izleyiciyle buluşacak olan Engelsiz Filmler Festivali’nin ulusal ve uluslararası birçok festivalde yer alan finalistlerinden ödüle layık görülenler kapanış töreninde açıklandı.

    Engelsiz Filmler Festivali’nin Engelsiz Yarışma bölümünde yarışan filmlerin ödülleri, 20 Ekim Cumartesi günü Goethe-Institut Ankara’da gerçekleşen Ödül Töreni’nde sahiplerini buldu. Gazeteci-yazar Sevim Gözay’ın sunuculuğunu üstlendiği tören, sesli betimleme ve işaret dili çevirisiyle gerçekleşti.  Tören, oyuncu Nursel Köse, yönetmen Ramin Matin ve sinema yazarı Murat Özer ile seyircinin belirlediği Engelsiz Yarışma ödüllerinin açıklanmasıyla devam etti. 

    Törende Engelsiz Yarışma Ödülü’nün ilk sahibi 696 izleyici oyu ile Seyirci Özel Ödülü’ne layık görülen, yönetmenliğini Pelin Esmer’İn üstlendiği “İşe Yarar Birşey” filmi oldu. Yarışmada En İyi Yönetmen Ödülü ise “Yol Kenarı” filmiyle Tayfun Pirselimoğlu’nun olurken, En İyi Film ödülünün sahibi ise yönetmenliğini Emre Erdoğdu’nun üstlendiği “Kar“ oldu.

    Ödüller;

    Seyirci Özel Ödülü - İşe Yarar Birşey (Pelin Esmer)

    En İyi YönetmenTayfun Pirselimoğlu (Yol Kenarı)

    En İyi Film - Kar (Emre Erdoğdu)

    En İyi SenaryoSofra Sırları (Ümit Ünal)

    Programında yer alan tüm film ve yan etkinlikleri görme ve işitme engelli bireylerin erişimine uygun olarak sunan Engelsiz  Filmler Festival’in bu yılki destekçilerine teşekkür edildiği törenin sonunda davetliler, Joost Lieuwma ve Daan Velsink’in yönetmenliğini üstlendiği Panik! adlı kısa filmi sesli betimlemeyle izlediler.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top