Hesabım
    1 Dolar Karşılığında Stephen King Romanını Filme Çekebilirsiniz!

    Usta korku yazarı Stephen King'in roman haklarını 1 dolara satın alabilirsiniz.

    1 dolara Stephen King filmi çekebileceğinizi biliyor muydunuz? Korku sinemasının dünyasına damgasını vurmayı umut eden herkes için bir Stephen King adaptasyonunun kutsal olduğunu tahmin edebilirsiniz. İngiltere, Galler'deki Blaenau Gwent Film Akademisi'nin bazı öğrencileri için bu bir gerçek.

    Mashable'da yer alan habere göre, 37'den fazla eseri beyaz perdeye ya da ekranlara uyarlanan korku edebiyatı efsanesinin yeni bir hikayesi daha filme çekiliyor. Ancak bu son zamanlardaki bir çok uyarlamasından farklı. Yazarın "Just After Sunset" koleksiyonunda yer alan kısa bir hikaye, "Stationary Bike", bir öğrenci filmi olacak. 16 yaşındaki Alfie Evans ve 14 yaşındaki Cerys Cliff yalnızca 1 dolara hikayeyi filme çekme hakkını kazandı. İkili, sağlığına dair sanrılı kabuslar görmeye başlayan egzersize takıntılı bir adamı konu alan hikayeyi filme çekmek için senaryo aşamasındalar. İkili önümüzdeki Nisan ayına filmi tamamlamış olmak istiyor.

    Ünlü yazarın internet sitesinde, başka herhangi bir yere uyarlanma seçeneği bulunmayan bir dizi hikaye yer alıyor. Sinema öğrencilerinin yararlanabildiği, "Dollar Babies" olarak adlandırılan bölümdeki hikayeleri filme çekebilmek için gereken şeyler form doldurmak ve 1 dolarlık ücreti ödemek.

    "Stephen King'in eğitim kurumlarını desteklemede mükemmel olduğunu biliyorduk" diyen okulun öğretmenlerinden Kevin Phillips, "Bu web sitesine rastladık. Kısa öykülerinin birçoğunu kar amacı gütmeyecek şekilde adapte edilebilmesi için koymuştu. Sekreteri Margaret'a e-posta gönderdik, o da bize 24 saat içinde geri döndü. Ona ne yapmak istediğimizi, bunun kar için olmadığını, öğrencilerimizin bunu yapacağını söyledik. O da bize, Stephen King tarafından imzalanan bir sözleşme gönderdi." diye anlattı.

    King'in istediği tek şey ise çekilen filmin ona da gönderilmesi. Phillips, "Ona bir kopya yollamamız konusunda ısrarcıydı. Bu sözleşmenin bir parçasıydı." dedi. Film tamamlandıktan sonra festivallere yollanacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top