Hesabım
    Johnny Depp "Minamata" İçin Savaş Fotoğrafçısı Olacak!

    Johnny Depp yeni filmi "Minamata"da savaş fotoğrafçısı W. Eugene Smith'i canlandıracak.

    Johnny Depp yeni filmi Minamata için savaş fotoğrafçısı olacak. Son dönemde kariyerinden çok özel hayatında yaşadığı çalkantılarla gündeme gelen oyuncu, ilk fotoğraflarını 15 yaşında yerel gazeteler için çekmeye başlayan ünlü savaş muhabiri W. Eugene Smith'e hayat verecek.

    Variety'de yer alan habere göre filmin yapımını HanWay Films üstleniyor. Fotoğrafçı Smith ve eşi Aileen Mioko Smith'in yazdığı otobiyografik kitaptan beyaz perdeye uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Andrew Levitas oturacak. Filmin senaryosunda ise David K. Kessler'ın imzası var.

    Yaşadığı süre boyunca Life dergisinin fotoğrafçılığını üstlenen usta fotoğrafçının en bilinen işlerinden biri Japonya'nın Minamata halkının civa yüzünden zehirlenmesini ele alan işiydi. Film de bu süreci konu alacak. Hikaye eski bir dünya savaşı fotoğrafçısı olan Smith'le başlayacak ve Smith, eski bir arkadaşının bu büyük hikayeyi açığa çıkarmak için Japonya'ya  seyahat etmesini istemesi ile harekete geçecek.

    "Johnny ile sessizce acı çekenlere ses vermek için çalışmak hafife alamayacağımız bir sorumluluktur" diyen yönetmen Levitas, "Tıpkı 1971'deki Eugene Smith gibi, bu inanılmaz hikayeyi dünyaya getirme görevi sebebiyle bundan daha ayrıcalıklı ya da gururlu hissedemeyiz." diye konuştu.

    Filmin Ocak ayında Japonya'da başlayacak olan çekimleri ardından Sırbistan'da devam edecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top