Hesabım
    Bohemian Rhapsody Vizyona Hazır!

    Galanın ardından 2 Kasım'da sinemalarda..

    Queen'in ikonik solisti Freddy Mercury'ye bir saygı duruşu niteliğinde olan Bohemian Rhapsody, vizyon öncesi ilk sınavını dün akşam verdi. Zorlu PSM'de yapılan Türkiye galasına iş, sanat ve cemiyet dünyasının ünlü simaları katıldı.

    Freddy Mercury'yi Rami Malek'in canlandırdığı film, Queen’in simgeleşmiş şarkıları ve devrimci sesiyle grubun yükselişine ve Freddie Mercury'nin yaşamını tehdit eden hastalığına ragmen rock müzik tarihinin en büyük performanslarından biri olan 1985 tarihli Live Aid konseriöncesi yeniden bir araya gelme sürecine yayılıyor.

    X-Men serileri, Superman Geri Dönüyor filmleri ile de tanınan Bryan Singer’ın yönetmenlik koltuğunda oturduğu Bohemian Rhapsody’de Brian May’i Gwilym Lee, Roger Taylor’ı Ben Hardy, John Deacon’ı ise Joseph Mazzello canlandırıyor.

    Film, Queen’in ikonik canlı performansı Live Aid’e geniş yer veriyor. Live Aid, 1980'lerin en önemli kültürel etkinliklerinden biriydi ve 13 Temmuz 1985'te Londra'daki Wembley Stadyumu ve Philadelphia'daki John F Kennedy Stadyumu olmak üzere iki aşamalı bir konser serisi ile dünyanın en büyük süper starlarını bir araya getirdi. Bob Geldof ve Midge Ure tarafından organize edilmiş, Etiyopya'daki kıtlıktan etkilenenler için fon toplamak amacıyla, tüm dünyadaki en büyük uydu bağlantılarından ve TV yayınlarından biri olarak dünya çapında 150 ülkede toplam 1,9 milyar kişi tarafından izlenmişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top