Hesabım
    Whistler Film Festivali’nin Açılış Filmi Saoirse Ronan’lı “İskoçya Kraliçesi Mary” Olacak!

    Merakla beklenen “İskoçya Kraliçesi Mary” bu ayın sonunda Whistler’a konuk olacak.

    28 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında Kanada’nın Whistler kasabasında düzenlenecek 18. Whistler Film Festivali’nin açılış filmi belli oldu. Festivalin açılışını üç Oscar adaylığı bulunan genç yetenek Saoirse Ronan ve bu sene “Ben, Tonya” ile ilk Oscar adaylığını elde eden Margot Robbie’nin başrollerini paylaştığı biyografik drama filmi “İskoçya Kraliçesi Mary” yapacak.

    Başrol ikilisine Altın Küre adayı Guy Pearce, “Billy Lynn's Long Halftime Walk”tan tanıdığımız Joe Alwyn, “Humans”ın yıldızı Gemma Chan, “Doctor Who”nun 10. Doktor’u David TennantJack LowdenMartin Compston ve Brendan Coyle gibi isimlerin eşlik ettiği film, Josie Rourke tarafından yönetiliyor. Filmin senaryosuna ise Oscar adayı senarist Beau Willimon imza atıyor.

    16 yaşında Fransa Kraliçesi olan Mary Stuart, 18 yaşında dul kalır ve omuzlarına yeniden evlenme baskısı yüklenir. Mary bunun yerine yurdu İskoçya'ya geri döner ve hakkı olan tahtı geri ister. Fakat İskoçya ve İngiltere, etkileyici genç Kraliçe Elizabeth'in yönetimi altındadır. İki genç kraliçe erkek egemen bir dünyada hem tahtta hem de aşkta rakip konumundayken bağımsızlığa karşı evlilik oyununu nasıl oynayacaklarına karar vermelidir. Bu süreçte yaşanan ihanetler, isyanlar ve entrikalar tarihin akışını belirleyecektir. Birbirinden farklı karakterlerdeki bu iki genç kadın, omuz omuza başlayan dostluğun dönüştüğü korkunç rekabetin içinde, akan kanların ve öfkeli haykırışların arasında kalacaktır.

    “İskoçya Kraliçesi Mary” ülkemizde 1 Şubat 2019 tarihinde gösterime girecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top