Hesabım
    Guillermo del Toro’nun Pinokyo Animasyonu 2021’de Geliyor!

    Heyecanla beklenen “Pinocchio” için uzun bir süre bekleyeceğiz.

    Geçtiğimiz ay Meksikalı yönetmen Guillermo del Toro’nun Netflix için bir Pinokyo animasyonu çekeceğini öğrenmiştik. Bugün ise filmin vizyon tarihi belli oldu. Merakla beklenen “Pinocchio”nun 2021 yılında hazır olacağı açıklandı.

    Bu seneki Akademi Ödülleri’nde “Suyun Sesi” ile En İyi Film ve En İyi Yönetmen dalında Oscar kazanan del Toro bu filmle birlikte ilk uzun metraj animasyon filmine imza atacak. Aynı zamanda filmin senaristliğini ve yapımcılığını da üstlenen isme senaryoda mini animasyon dizisi “Over the Garden Wall”u yazan Patrick McHale eşlik ediyor. “Yaman Tilki”nin animasyon yönetmeni Emmy ödüllü Mark Gustafson yönetmen yardımcılığını üstlenirken, filmin yapımcı kadrosunda Lisa HensonAlex BulkleyCorey Campodonico ve Gary Ungar bulunuyor

    Klasik çocuk masalı Pinokyo, yaşayan gerçek bir çocuk olmak isteyen bir kuklayı konu alıyor. 1930’lu yıllarda İtalya’da geçen film, endişe verici bir tarihi ana, faşizmin yükseldiği ve diktatör Benito Mussolini’nin ülkenin kontrolünü iyice eline aldığı döneme odaklanıyor. Del Toro, “Şeytanın Bel Kemiği” ve “Pan’ın Labirenti” filmlerini de başka bir diktatörlük dönemi olan Franco İspanyası’na yerleştirmişti.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top