Hesabım
    Malatya Film Festivali'nde "Anons"un Gösterimi Gerçekleşti!

    ‘Anons’ filminin festivaldeki ilk gösterimi MalatyaPark Avşar Sinemaları’nda gerçekleştirildi.

    Anons filmi Malatya'da seyircilerin karşısına çıktı. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Malatya Valiliği’nin katkılarıyla düzenlenen 8. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında, festivalin hem ulusal hem de uluslararası yarışmalarında yer alan "Anons" ilk gösterimini yaptı. MalatyaPark Avşar Sinemaları’nda gerçekleştirilen gösterime katılım yoğun olurken, gösterimin ardından filmin yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun, yapımcısı Halil Kardaş, idari yapımcılar Sinan Yusufoğlu ve Bulut Reyhanoğlu, sanat yönetmeni Osman Özcan, oyuncular Erdem ŞenocakŞencan Güleryüz ve Murat Kılıç’ın katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirildi. 

    Moderatörlüğünü Şebnem Vitrinel'in üstlendiği söyleşide; o yıllarda yaşanmış darbe girişiminden sadece kaba hatlarıyla ilham alan bir hikâye tasarladıklarını söyleyen yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun, senaryoyu Ercan Kesal’la beraber kaleme aldıklarını belirtti. Filmdeki mizahi tonda elbette Ercan Kesal’ın etkisinin bulunduğunu söyleyen Coşkun, kendisi de böyle bir film yapmak istediği için ortaya böyle bir sonuç çıktığını dile getirdi. Bilhassa biçimsel olarak dikkat çeken filminin görsel dünyasıyla ilgili konuşan Coşkun, "Sabit kareler ve sıkışıklık hissi bilinçli bir tercihti. Daha önceki filmlerimde hareketli kamera ve omuz kamerası kulladım. Bu filmde biraz daha sabit biçimi tercih ettim" ifadelerini kullandı. 

    Oyuncu Murat Kılıç ise; "Benim Mahmut’la anlaştığım rol bu değil. Ben radyoevinde çalışan müstahdem rolünde olacaktım. İlk provada ben radyoevinin müdürü oldum. İki gün sonra provaya gittiğimde albaydım. Biraz hızlı bir çalışma dönemi oldu. Prova süreci bir yönetmenle aynı dili paylaşıyorsanız daha hızlı geçebiliyor. O zaman ortak dili kuruyorsunuz" diye belirtti.

    Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması filmlerinden ‘Güvercin filminin festivaldeki ilk gösterimi de MalatyaPark Avşar Sinemaları’nda gerçekleştirildi. Gösterimin ardından yönetmen ve senarist Banu Sıvacı, ortak yapımcı Ali Bayraktar ve sanat yönetmeni Tuğba Gül Poyraz’ın katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşinin moderatörlüğünü Rıza Oylum üstlendi. Banu Sıvacı, filmin kendi hayatından izler taşıdığını şu sözlerle ifade etti: "Filmde gördüğünüz bütün mekânlar baştan yaratıldı. Sanat yönetmenimin emeği çok büyük. Çocukluğumun geçtiği mahallede çektim bu filmi. Biraz kendi hayatımdan izler taşıyor. Filmi çekmeye karar verdiğimde o mekânlarda tekrar gezerek notlar alarak tekrar çalıştım. İstanbul’da uzun süre setlerde çalıştıktan sonra bakanlıktan destek alarak bu filmi çektim."

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top