Hesabım
    ​20. Eskişehir Uluslararası Film Festivali’nin Basın Toplantısı Gerçekleşti

    20. Eskişehir Uluslararası Film Festivali’nde neler var?

    Eskişehir Uluslararası Film Festivali’nin basın toplantısı 13 Kasım Salı günü İletişim Fakültesi Hitit salonunda gerçekleşti. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü destekleri ile Anadolu Üniversitesi ve İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından bu yıl 20. kez 16 – 24 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen festivalin bu yılki programına ait detaylar belli oldu.

    Festivalin Onur Ödülleri bu yıl oyuncu Itır Esen ile oyuncu Macit Koper’e verilecek. Emek Ödülleri ise bu yıl yönetmen Yılmaz Atadeniz, görüntü yönetmeni Çetin Tunca ile makyaj uzmanı, ses sanatçısı ve oyuncu Suzan Kardeş’e takdim edilecek. “Sinema Kültürüne Katkı Ödülü”bu yıl 1997 yılında, yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu tarafından kurulan TÜRVAK- Türker İnanoğlu Vakfı’na takdim edilecek. Bu yıl festivalde “Yılın Performansı Ödülleri, Sibel filmindeki başarılı rolüyle Damla Sönmez’e ve “Güvercin” filmindeki başarılı rölüyle Kemal Burak Alper’e verilecek.

    Türkiye’de sinema-televizyon eğitimi almakta olan lisans öğrencilerinin, yapım aşamasında olan kısa filmlerine maddi destek sağlayacak olan “Kısa Film Yapım Desteği” yarışması ve sinema kültürünün gelişmesine, sinemanın düşünsel boyutunun zenginleşmesine katkıda bulunmayı hedefleyen “Sinema Kültürüne Katkı” yarışmasının ödülleri, 16 Kasım Cuma günü festivalin açılış gecesinde sahiplerini bulacak. Açılış filmi "Smuggling Hendrix", 16 Kasım akşamı izleyiciyle buluşacak. 

    Türkiye’nin üniversite kimliği taşıyan uluslararası tek uzun metraj film festivali 20. Eskişehir Uluslararası Film Festivali bu yıl konuk sinema okulu olarak VANCOUVER FILM SCHOOL’uEskişehir’de ağırlamaya hazırlanıyor.

    Festivalin farklı günlerine dağılan sinema dersleri ile sinemamızın son 20 yılının tartışılacağı bir panel gerçekleşecek. “Nasıl geçti 20 yıl?” Paneli 19 Kasım 2018 tarihinde İletişim Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleşecek.

    1929 yılında başlayan “Akademi ödüllerinin” ilk yirmi yılında en iyi film ödülü alan yapımların orijinal afişlerinin sergisi, İletişim Bilimleri Fakültesi sergi salonunda ziyarete açık olacak. Festival bu yıl “TÜRVAK Sinema Sergisi”ne ev sahipliği de yapacak. Sergide 10.000 üzerindeki koleksiyondan Türk sinema tarihinde iz bırakmış filmlerin orijinal afişlerine ve TÜRVAK Vakfı tarafından basılmış / hazırlanmış sinema kitaplarına kadar birçok eser Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi’nde yer verilecek.

    Charlie Chaplin'in önderliğinde iyiliğin, sevginin, masumiyetin ve tebessümün doruğa çıktığı ve aktarıldığı nadide filmlerden bir tanesi olan 1921 yapımı “The Kid” filmi Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası eşliğinde Canlı Müzik Eşliğinde gösterilecek. Sessiz Film Gösterimi Orkestra Şefi Murat Sümer tarafından yönetilecek.

     

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top