Hesabım
    8. Malatya Film Festivali Tam Gaz Devam Ediyor!

    8. Malatya Film Festivali bu sene de dolu dolu!

    8. Malatya Uluslararası Film Festivali seyircilerle buluşmaya devam ediyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Malatya Valiliği’nin katkılarıyla 9-15 Kasım 2018 tarihinde düzenlenen festival, film gösterimleri ve paralel etkinliklerle tam gaz sürüyor.

    Ulusal Uzun Metraj Panorama Bölümü filmlerinden ‘Annemin Sinemaları’ filminin gösterimi Yeşil Sinema’da gerçekleştirildi. Gösterimin ardından yönetmen Cansel Karacan’ın katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirildi. Filmin yönetmeni Cansel Karacan, filmi hazırlarken yazlık sinema dönemini yaşamış kişilerin o döneme olan özleminden yola çıktığından bahsetti. Karacan, şu ifadeleri kullandı: "1980’lerde neredeyse 200’ün üzerinde yazlık sinema var. Şu anda ise bir tane bile yok, bir tanesine bile sahip çıkılmamış. O kuşağın hepsi de o günlere özlem duyuyor. O mahallece gidilen, herkesin birbiriyle kaynaştığı günleri arıyorlar. Ben de bunu yansıtmak istedim filmde."

    Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması filmlerinden ‘Dört Köşeli Üçgen’ filminin festivaldeki ilk gösterimi MalatyaPark Avşar Sinemaları’nda gerçekleştirildi. Gösterimin ardından yönetmen Mehmet Güreli,

    yapımcı Yalçın Akyıldız, başrol oyuncusu Mustafa Dinç, filmin diğer oyuncularından Şilan Düzdaban ve İlyas Özçakır’ın katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirildi. Yönetmen Mehmet Güreli; "Hakikate ulaşmak meselesi bütün çağlar boyu felsefenin hep yapmak istediği, aradığı bir şey. Ama burada kolayca bir çözüm önerisiyle şu yoldan gidinleri bozmaya çalışan bir film yapmaya çalıştık. Bildiğimiz bütün izleri, çizgileri takip ettik ama öyle bir şey de yok. Öyle bir yol yok. Yol bizim kendimiziz belki de." dedi.

    Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması filmlerinden ‘İçerdekiler’ filminin festivaldeki ilk gösterimi MalatyaPark Avşar Sinemaları’nda gerçekleştirildi. Gösterimin ardından yönetmen Hüseyin Karabey, oyuncu Gizem Soysaldı, yürütücü yapımcı Erdal Doğan, yönetmen yardımcısı Ali Çakmak’ın katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirildi.

    Dün festivalin yan etkinliklerinden ‘Filistin Sineması Paneli’ MalatyaPark Avşar Sinemaları’nda gerçekleştirildi. Panel öncesinde yönetmenliğini Rashid Masharawi’nin üstlendiği Filistin yapımı ‘Kara

    Yazı Yazmak’ filmi gösterildi. Panel, Rıza Oylum moderatörlüğünde Filistin Kültür Bakanlığı’na bağlı sinema bölümünün direktörlüğünü yürüten Lina Bokhary’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top