Hesabım
    Tom Cruise, Jack Reacher'lıktan Emekli Oldu!

    Ünlü oyuncu Tom Cruise bundan böyle Jack Reacher rolünü canlandırmayacak.

    Tom Cruise ünlü rolü Jack Reacher'dan emekli oldu. Eski ordu mensubu-günümüz intikamcısı Jack Reacher rolüyle bütünleşen ünlü oyuncunun ardından karaktere kimin hayat vereceği konusundaki arayış da başlamış oldu. 2012 yılında gösterime giren Jack Reacher ve 2016 yapımı devam halkası Jack Reacher: Asla Geri Dönme filmlerinde ünlü oyuncu Tom Cruise başrolü üstlenmişti.

    Karakterin yaratıcısı olan İngiliz yazar Lee Child'ın yaptığı son açıklama ile birlikte, Tom Cruise'un rolden ayrıldığı kesinleşmiş oldu. BBC Radio'ya konuşan yazar; "Tom Cruise ile daha fazla Reacher filmi çekilmeyecek. Cruise ne kadar yetenekli olsa da gerekli fiziksel özelliklere sahip değil." diye belirtti.

    Rolü Cruise'un canlandıracağının açıklandığı 2011 yılında, serinin hayranları tam olarak bu sebeple isyan etmiş ve 2 metreye yakın boylarda, elleri yemek tabağı boyutunda olarak tanımlanan karakter için Cruise'un fiziksel olarak eksik kaldığını belirtmişlerdi. Ancak serinin ilk filminin yayınlanması ile birlikte, eleştirilerin bir kısmı kesilmiş gibi görünüyordu.

    Child açıklamalarının devamı olarak; "Tom Cruise ile çalışmaktan gerçekten keyif aldım. O gerçekten çok iyi bir adam. Çok eğlendik ama sonuçta okuyucular haklı. Reacher'ın boyutu gerçekten çok önemli ve kim olduğu konusunda önemli bir bileşen." dedi. Reacher karakterinin iri yarılığı, insanların onu mitleştirmesindeki en önemli etkenlerden biriydi.

    Bu noktada Child, mevcut seride başrolü değiştirmek yerine, sıradaki romanları yepyeni bir aktörle baştan anlatmak için yeni bir prodüksiyon istiyor, böylece hayranlar karakterle yeni bir başlangıç yapabilecekler. "Tom Cruise ile yollarımız ayrılması konusunda üzgün olan tüm okurların, televizyon projesi için doğru oyuncuyu seçme konusunda yardım etmelerini istiyorum. Seriye yeniden başlıyoruz ve ve mükemmel adamı bulmaya çalışacağız." diye konuştu.

    2012 yılında seyircilerle buluşan ilk film "Jack Reacher" dünya çapında 220 milyon dolar kazanmış ve eleştirmenlerden iyi eleştiriler almıştı. 4 yıl aradan sonra gelen devam halkası ise global markette 162,1 milyon dolarlık bir gişe elde etmiş ve eleştirmenleri de bir miktar hayal kırıklığına uğratmıştı. Bakalım seriye yeni bir oyuncuyla yeniden başlanması nasıl bir sonuç verecek?

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top