Hesabım
    Ben Foster ve Michael Caine’li “Medieval”dan İlk Kare Yayınlandı!

    Çek savaş kahramanı Jan Zizka’yı anlatan “Medieval”dan ilk kare geldi.

    3:10 Yuma”, “Hell or High Water” ve “Rehine” gibi filmlerle tanınan Ben Foster ve iki Oscar ödüllü usta aktör Michael Caine’in başrollerini üstlendiği biyografik aksiyon ve drama filmi “Medieval”dan ilk kare görücüye çıktı. Yayınlanan karede Ben Foster’ı kanlar içinde, Michael Caine’i ise hiç olmadığı kadar sinirli görüyoruz.

    15. yüzyıl Çek savaş kahramanı Jan Zizka’yı konu alan filmin oyuncu kadrosunda bu yıl “Gökdelen”de izlediğimiz Roland Moller, “Narnia Günlükleri” serisinin Peter’ı olarak tanınan William MoseleyTil Schweiger ve Sophie Lowe gibi isimler yer alıyor. Gelmiş geçmiş en pahalı Çek filmi olacağı söylenen filmin yönetmen koltuğunda Çek sinemacı Petr Jákl otururken, filmin yapımcılığını “Başkanların Hizmetkarı”, “Kök” ve “Savaştan Sonra” filmlerinin yapımcısı Cassian Elwes üstleniyor.

    Günümüzde Çek Cumhuriyeti’nin milli kahramanı olarak görülen Jan Zizka, Töton Şövalyeleri’ne karşı mücadele ettiği Grunwald Muharebesi’ndeki ve Bohemya’daki iç savaşlardaki rolüyle tanınıyor. Filmde Zizka ve adamlarının kaderi, bir kadın varisin kaderiyle kesişiyor ve Çek halkının eşitliği için rakip bir kral ile mücadele başlıyor. Michael Caine filmde Çek Kralı 4. Wenceslas’ın baş danışmanı olan Lord Boresh’i, William Moseley ise Jan’ın avcı kardeşi Jaroslav’ı oynuyor. Torak (Roland Moller) tarafından kaçırılan Jaroslav, Katherine (Sophie Lowe) karşılığında takas ediliyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top