Hesabım
    20. Uluslararası Eskişehir Film Festivali’nden Kısa Filmcilere Büyük Telif!

    Eskişehir Film Festivali bu yıl bir ilke imza atıyor.

    Eskişehir Film Festivali kısa filmcilerin yüzünü güldürecek bir ilke imza atıyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü destekleri ile Anadolu Üniversitesi ve İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından gerçekleştirilen Eskişehir Uluslararası Film Festivali, kısa filmcilere Türkiye’de ödenen en yüksek telif bedelini ödeyecek.

    Ocak 2018’de kurulan Kısa Film Yönetmenleri Derneği’yle yapılan işbirliği kısa filmcilerin yüzünü güldürecek meyvelerini verdi. Yaklaşık 11 aydır çalışmalarını sürdüren derneğin kuruluş amaçlarından biri de film

    festivallerinde gösterilen kısa filmlere ödenmesi gereken telifler konusuydu. Türkiye’nin üniversite kimliği taşıyan uluslararası tek uzun metraj film festivali olan ve bu yıl 20. kez düzenlenen Eskişehir Uluslararası Film Festivali, filmleri yarıştırmadan tüm filmlere ödediği yüksek telifle üretimin önemine de dikkat çekiyor. Festivale seçilen kısa filmlerin arasında "Kısa Film Yönetmenleri Derneği" seçkisi de yer alıyor.

    Filmler; 21 Kasım Eskişehir Cinemapink’te, 24 Kasım’da da Sinema Anadolu’da seyircilerin beğenisine sunulacak. 16 – 24 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen festival, dolu dizgin devam ediyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top