Hesabım
    Eskişehir’de “Oscar’ın İlk 20 Yılı” Sergisi Açıldı!

    20. Eskişehir Uluslararası Film Festivali'nden Oscar sergisi açıldı.

    20. Eskişehir Uluslararası Film Festivali kapsamında "Oscar’ın İlk 20 yılı” sergisi açıldı. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü destekleri ile Anadolu Üniversitesi ve İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından bu yıl 20. kez 16 – 24 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen festival programı içinde yer alan sergi, sanatseverler ile buluşmaya başladı.

    Festival Yönetmeni Doç. Dr. Serhat Serter, Festival Başkan Yardımcısı Aysın Akıncı Yüksel ve Öğr. Gör. Meltem Cemiloğlu Altunay’ın katılımı ile açılan sergide 1929 yılında başlayan “Akademi ödüllerinin” ilk yirmi yılında en iyi film ödülü alan yapımların orjinal afişleri yer alıyor. Sergi festivalin en çok merak edilenleri arasında yer alıyordu.

    Tarihi gözler önüne seren zengin sergi İletişim Bilimleri Fakültesi sergi salonunda ziyarete açık olacak.

    Festivalin Onur Ödülleri bu yıl oyuncu Itır Esen ile oyuncu Macit Koper’e verildi. Emek Ödülleri ise bu yıl yönetmen Yılmaz Atadeniz, görüntü yönetmeni Çetin Tunca ile makyaj uzmanı, ses sanatçısı ve oyuncu Suzan Kardeş’e takdim edildi. “Sinema Kültürüne Katkı Ödülü” bu yıl 1997 yılında, yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu tarafından kurulan TÜRVAK- Türker İnanoğlu Vakfı’na layık görülürken, bu yıl festivalde “Yılın Performansı Ödülleri, Sibel filmindeki başarılı rolüyle Damla Sönmez’e ve “Güvercin” filmindeki başarılı rölüyle Kemal Burak Alper’in oldu.

    16 – 24 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen festival, dolu dizgin devam ediyor.

    20. Eskişehir Uluslararası Film Festivali, film gösterimleri ve paralel etkinliklerle devam ediyor. Festival süresince gerçekleşen “Sinema Dersleri” de birbirinden değerli sinemacıları sinema öğrencileri ile buluşturuyor. 

    Ayrıca Prof. Dr. Lale Kabadayı, Prof Senem Ayşe Duruel Erkılıç, Doç.Dr. Ali Karadoğan ve usta Yönetmen Ezel Akay’ın katılımıyla gerçekleşen “Nasıl Geçti 20 Yıl?” paneli ile hem festivalin son yılı değerlendirildi hem de Türk sinemasının son 20 yılına bir bakış atıldı. “Sinemamızın son 20 yılı ilk 100 yılından çok daha ilginçtir" diye Ezel Akay, "Sinema izleyicisi dediğimiz sinema salonuna giden izleyiciden ibaret değil." dedi. Son 20 yılda Türkiye de çekilen filmlerin tamamen yaratıcılıktan uzaklaştığının altını çizen Akay, “Üretenler olarak sadece ticari pencereden bakmayı bırakmamız gerekiyor”diye sözlerini tamamladı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top