Hesabım
    "Milyon Dolarlık Afiş" Desteklerinizi Bekliyor!

    Sizi en pahalı posterlere götürecek yolculuğun bir parçası olmaya hazır mısınız?

    Film afişleri, 19. yüzyıldan beri süregelen bir tarihe sahipler. Sinema sektörünün en önemli tanıtım araçlarından biri olan afişler, filmleri ilgi çekici kılmak ve tanıtmakla yükümlüler. Ancak günümüzün ulaştığı dijital prodüksiyonlar ile birlikte, afiş tarihine ve gelişimine dair analiz edilmesi gereken çok fazla sonuç ortaya çıkıyor. Dünyanın tamamen dijitalleştiği bir aşamadayız. Tüm el yapımı işlerde olduğu gibi el ile çizilen posterler de yavaş yavaş kaybolmanın eşiğine yaklaşıyor.  

    İşte bu tarihin izini süren de "Milyon Dolarlık Afiş" filmi olacak. Geçtiğimiz aylarda izleyici ile buluşturdukları Altın Fırçalı Adam belgeseli ile Zagor başta olmak üzere, çocukluğumuza damga vuran pek çok kitap ve çizgi roman kapağını resmeden, ünlü illüstratör Aslan Şükür’ün hikayesini anlatan yönetmen Fatih Yürür ve yapımcı Hakan Tunga Kalkan, bu kez de ülke sınırlarında üretilip satılan en pahalı afişin peşinden giderken; afiş çizerlerinin, koleksiyonerlerin, satıcıların ve sinema tutkunlarının dahil olduğu, son derece geniş bir çerçeveden; Türkiye’deki poster kültürünün oldukça detaylı bir mozağini inşa etmeyi hedefliyorlar.

    İmzaları posterlerde kaybolmuş sanatçılarla röportajlar, koleksiyoncuların film posterleri hakkındaki düşünceleri ve satıcıların film posterleri hakkında farklı hikayeleri gibi farklı görüş açılarına yer verecek olan yapım, poster kültürü üzerinde bir köprü oluşturmak için çabalayacak.

    Ön-prodüksiyon aşamasında, Türkiye'de özellikle film posterleri konusunda bağlantıya geçilebilecek 70 kişilik liste, belgeselin süresi gerekçesiyle 40 kişiye indirildi. 4K kalite seviyesinde olan kiralama ekipmanı kullanılarak çekilecek bu görüşmeler dört farklı ilde gerçekleştirilecek. Tüm çekim tamamlandığında, profesyonel bir post prodüksiyon şirketinde kurgu,renk düzeltme, görsel efektler, ses karışımı, dcp çıkışı gibi teknik düzeltmeler yapılacak. 

    "Milyon Dolarlık Afiş" filmi, billboardları, gişeleri, fuayeleri ve elbette odalarımızın duvarlarını süsleyen afişlerin arasında bir yolculuğa çıkarken, seyirciyi de kendisine katılmaya davet ediyor. Indiegogo üzerinden belgesele destek olmak için buraya tıklayıp detayları öğrenebilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top