Hesabım
    İstanbul Modern Sinema’da "Biz de Varız!"

    İstanbul Modern Sinema’da "Biz de Varız!" programı başlıyor.

    İstanbul Modern Sinema’dan merakla beklenen bir program daha geliyor. Türkiye sinemasından ödüllü filmlerin yer aldığı "Biz de Varız!" film seçkisi 29 Kasım’da sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

    İstanbul Modern Sinema, Türk Tuborg A. Ş.’nin katkılarıyla düzenlediği program bu yıl 7. yaşını kutluyor. Türkiye sinemasının bu yılın öne çıkan filmlerini bir araya getiren Biz de Varız! programı 29 Kasım-16 Aralık 2018’de sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor.

    Toplumda “öteki” olana yer açan, yeni bir dil, kimlik veya temsil arayışına girişen filmlerden oluşan program, öyküleri ve sinema arayışlarıyla çok sesli bir seçki sunuyor.Zengin seçkide; dünya prömiyerini gerçekleştirdiği Locarno Film Festivali’nden Ecumenical ve Fipresci, Adana Film Festivali’nden En İyi Film, Ulusal Yarışma’dan ise En İyi Senaryo ve En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini alan Sibel, dünya prömiyerini 68. Berlin Film Festivali’nin Forum bölümünde yapan Tuzdan Kaide, Yılmaz Güney'e saygı duruşu niteliğindeki belgeseli Çirkin Kral Efsanesi, Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde dünya prömiyerini gerçekleştiren Son Çıkış, 5. Venedik Film Festivali'nden Jüri Özel Ödülü ile dönen Anons, dünya galasını !f İstanbul’da yapan ve kendini “Türkiye’nin ilk punk filmi” olarak tanımlayan Arada, Rojda Akbayır’ın kişisel tarihine ait parçalarını tamamlamak, ailesi ile yüzleşmek için çıktığı yol filmi Parçalar gibi başarılı filmler yer alıyor.

    Detaylı bilgi için www.istanbulmodern.org'u ziyaret edebilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top