Hesabım
    "Artemis Fowl"dan Büyülü İlk Fragman Geldi!

    "Artemis Fowl"un ilk fragmanı yayınlandı.

    Artemis Fowl'dan ilk fragman yayınlandı. Eoin Colfer'ın imzasını taşıyan ve çok satan roman serisinden temel alınarak beyaz perdeye uyarlanan filmin ilk fragmanı bir hayli heyecan verici görünüyor. Yönetmen koltuğunu son olarak "Doğu Ekspresinde Cinayet"in yönetmeni ve başrolü olarak karşımıza çıkan Kenneth Branagh'ın üstleneceği fantastik uyarlama, küçük bir çocuğu büyük bir göreve çağırıyor.

    12 yaşındaki Artemis Fowl, sayısız suç dehasını barındıran bir soydan gelmektedir. Aynı zamanda bir dahi olan Artemis, babasının ansızın ortadan kaybolması ile birlikte bir maceraya atılmak zorunda kalır. Bu büyük gizemi aydınlatabilmek için güçlü ve gizli bir peri ırkıyla mücadele etmesi gereken Artemis, kendini rakiplerine karşı giriştiği bir  güç ve kurnazlık savaşında bulur...

    Senaryosu ödüllü oyun yazarı Conor McPherson tarafından yazılan fantastik macera filmi, Colfer'in 44 dile çevirilmiş ve 21 milyon kopya satmış olan sekiz kitaplık serisinin ilk kitabını temel alıyor. 12 yaşındaki genç dahi Artemis'e hayat verecek isim ise Hollywood'un taze keşfi olan Ferdia Shaw olacak. Artemis'in peri altını alabilmek için kaçırdığı heyecanlı elf Captain Holly Short'a ise Lara McDonnell hayat verecek.

    Haven City'nin yeraltı peri dünyasını, Hollywood'un önemli isimleri oluşturuyor. Akademi Ödülü sahibi usta oyuncu Judi Dench, peri polis gücü LEPrecon'un keşif bölümünün lideri olan Komutan Root'u, komedinin sevilen yüzlerinden Josh Gad ise Holly'yi kurtarmaya yardım etmeye çalışan kleptoman cüce Mulch Diggums'u canlandırıyor. Yerin üstünde, Nonso Anozie, Fowl aile koruması Butler'ı, Tamara Smart, Butler’ın yeğeni Juliet'i ve Miranda Raison da Artemis'in annesi Angeline'i canlandırıyor. Filmin kadrosunda Josh McGuire, Hong Chau, Nikesh Patel, Michael Abubakar, Jake Davies, Rachel Denning, Matt Jessup, Simone Kirby, Sally Messham ve Adrian Scarborough da yer alıyor.

    Fragmanda göründüğü kadarıyla kitaplardaki mizahi hava filme pek de yansımayacak. Ancak bu yalnızca filmin hitap ettiği kitleye dair bir yanılgı olmaması için yapılmış bir numara da olabilir. Belki de fragmanda gördüğümüzden çok daha neşeli bir filmle karşı karşıya kalabiliriz...

    Merakla beklenen aile macerası 9 Ağustos 2019 tarihinde sinemalarımızda olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top