Hesabım
    24. Gezici Festival'de Bugün!

    24. Gezici Festival'in bugünkü programında neler var?

    24. Gezici Festival tam gaz devam ediyor. Festival, ünlü yönetmenlerin ve eleştirmenlerin seçtiği yapımlardan sinema tarihinin değeri sonradan anlaşılan başyapıtlarına, ödüllü kısa filmlerden deneysel belgesellere uzanan seçkisiyle sinemaseverlere unutulmaz bir festival deneyimi yaşatmaya devam ederken, festivalin günlük programlarına da favori sinema siteniz beyazperde.com'dan ulaşabilirsiniz!

    Bakalım bugünün programında neler var?

    3 Aralık Pazartesi günü programı Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde 10:30 itibari ile başlıyor. Ücretsiz olan gösterimler, "Çocuk Filmleri: ABD" ile start veriyor. 16:00'da "Kısa Filmler İyidir I" ile devam eden Çağdaş Sanatlar Merkezi programı, 18:30'da "Delft Porselinin Sırrı" ile sonlanıyor. Sessiz Serüven bölümündeki yapım, Elif Rongen-Kaynakçı'nın sunumuyla, Stephen Horne ve Frank Bockius’un canlı müzikleri eşliğinde izleyiciyle buluşacak.

    Büyülü Fener Kızılay sinemasında gösterimler 12:00'de başlıyor. Belgesel türündeki Uzak Evren ile iki jenerasyon arasında bağ kurmaya çalışacak olan program, 14:00 itibariyle seyircilerini Süleyman Dağı filmi bekliyor. Fipresci Ödülü, Netpac Ödülü, Eurasia East of West Büyük Ödülü, Fedeora Ödülü ve Karlovy Vary Roberto Rossellini En İyi Film Ödülü kazanan film, Orta Asya ülkesindeki yaşamı canlı bir şekilde betimlerken bir aile dramını ilginç bir komedi ile ustaca birleştiriyor. Program kapsamında 16:30'da Öfkenin Sesi filmi, küratör Ehsan Khoshbakht’ın sunumuyla gösterilecek. 18:30'da ise; Ahmet Boyacıoğlu’nun yeni filmi Paranın Kokusu Ankara’daki ilk gösterimini yapacak. Gösterim, film ekibinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Günün son filmi ise 21:30'da seyircilerle buluşacak. Büyülü Fener Kızılay programı, Can Evrenol imzalı Ev Kadını ile sonlanacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top