Hesabım
    Pera Film, Ars Electronica Animasyon Festivali’ni İstanbul’a Taşıyor!

    Pera Film, “Sanat, Teknoloji, Toplum: Ars Electronica” programını sunuyor.

    Pera Film, Avusturya Kültür Ofisi iş birliği ile “Sanat, Teknoloji, Toplum: Ars Electronica” programını seyircilerle buluşturuyor. Dijital sanatlar ve medya kültür platformu Ars Electronica’nın düzenlediği Animasyon Festivali’nden gelen film seçkisi, Anlatı, Geç Saatler, Genleşmiş ve Deneysel başlıkları altında gösteriliyor.

    7 - 19 Aralık tarihleri arasında Pera Müzesi Oditoryumu’nda seyircilerle buluşacak olan seçkiyi izlemek isteyenler para ödemeyecek, seçki tamamen ücretsiz olarak seyircilerin karşısına çıkıyor. Sanatçıların dijital anlatım araçlarının ve animasyonun ne kadar hızlı geliştiğine ve gündelik yaşamımızı ne kadar güçlü etkilediğine dair tanıklıklarını sunan seçki, Avusturya’nın Linz şehrinde yer alan ve dijital sanatlar alanında öncü oluşum Ars Electronica’nın 2017 Eylül ayında gerçekleştirdiği Animasyon Festivali’nin geçtiğimiz seneki seçkilerinden biriydi.

    Program kapsamında gösterilen Anlatı başlıklı bölümde izleyenleri düşünmeye sevkeden anlatılardan oluşan Gece Kuşu, M.A.M.O.N., Schirkoa, Herman H. Rott'la Yaşam, Çizginin Altında Bir Yer, Bahçe Partisi gösteriliyor. 

    Geç Saatler başlıklı bölüm Cennet, Çifte Kral, Hiper-Gerçeklik, Arturo, Zihin Çerçevesi, Koza, Fantezi, Eddy Table'ın Kayboluşu, Markalı Düşler gibi hem sıradışı hem de taşlamalar içeren filmleri bir araya getiriyor. Genleşmiş ve Deneysel bölümü ise, dijital film yapımında sanat ile bilimin kesişme noktasındaki yeni ve yenilikçi yaklaşımları yansıtıyor. Bölüm kapsamında, Her Şey, Melez Formlar: Yeni Büyüme, Hayalet Şehir, Orojeni, Kaostan Sipariş, Moda Görselleri, Toprak İşleri - Belgeselin Yapımı izleyiciyle buluşuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top