Hesabım
    24. Gezici Festival'de Bugün Neler Var?

    24. Gezici Festival'in bugünkü programında neler var?

    24. Gezici Festival tam gaz sürüyor! Festival, ünlü yönetmenlerin ve eleştirmenlerin seçtiği yapımlardan sinema tarihinin değeri sonradan anlaşılan başyapıtlarına, ödüllü kısa filmlerden deneysel belgesellere uzanan seçkisiyle sinemaseverlere unutulmaz bir festival deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. Festivalin günlük programlarına her gün favori sinema siteniz beyazperde.com'dan ulaşabilirsiniz!

    Bakalım bugünün programında neler var?

    5 Aralık Çarşamba günü programı Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde 10:30 itibari ile başlıyor. Ücretsiz olan gösterimler, "Çocuk Filmleri: ABD" ile start veriyor. 18:30 seansında ise yönetmen Can Evrenol'un hazırladığı korku sineması seçkisi izleyicilerle buluşuyor.

    Büyülü Fener Kızılay sinemasında gösterimler 12:00'de başlıyor. Bu seansta Türkiye Sineması bölümünde yer alan Anons filmi seyircilerin karşısına çıkıyor. Adana Film Festivali'nden ödüllerle dönen, Mahmut Fazıl Coşkun imzalı filmin ardından 14:00'de ise Tolga Karaçelik imzalı Kelebekler filmi seyircilerin karşısına çıkacak. 16:30 seansında seyirciler Dünya Sineması bölümünde yer alan "Azim'in Annesi, Rona" filmini izleme şansını yakalayacak. 18:30 seansında ise aynı kategoriden, Ukrayna yapımı Donbass filmi seyircilerle buluşacak. Günün son seansı olan 21:00'de yer alan film ise Avrupa Film Ödülleri’nin en iddialı adaylarından biri olan Soğuk Savaş. Festivalin Dünya Sineması bölümünde gösterilecek olan film, Komünist Polonya’dan kaçan iki müzisyenin yıllara yayılan aşkını anlatıyor. ve Cannes Film Festivali’nden En İyi Yönetmen ödülüyle dönen film, Avrupa Film Ödülleri’ne En İyi Film, En İyi Yönetmen (Pawel Pawlikowski), En İyi Senaryo (Pawel Pawlikowski), En İyi Kadın Oyuncu (Joanna Kulig) ve En İyi Erkek Oyuncu (Tomasz Kot) dallarında aday gösterildi. 

    Gezici Festival, 30 Kasım-6 Aralık’taki ilk durağı Ankara’nın ardından, 7-9 Aralık tarihleri arasında Sinop’u, 10-13 Aralık’ta ise Kastamonu’yu ziyaret edecek. Ankara’da festival gösterimleri Büyülü Fener Kızılay ve Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak. Biletler, Büyülü Fener Sinemaları gişelerinden ve biletinial.com sitesinden satın alınabilir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top