Hesabım
    "Eşitlik Savaşçısı"ndan Türkçe Poster Var!

    "Eşitlik Savaşçısı" ile tarihe tanıklık edin.

    Biyografik dram filmi Eşitlik Savaşçısı'ndan Türkçe poster geldi. Hak eşitliği için mücadele eden Ruth Bader Ginsburg’ün ilham veren hayat hikayesini konu edinen filmde, hikayesi tarih yazan bir kadının hayatına tanıklık edeceğiz. Filmin başrolünde, 2014 yapımı “Her Şeyin Teorisi” filmindeki performansı ile Oscar’a aday gösterilen, Star Wars spin-off filmi “Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi”nin yıldızı Felicity Jones yer alıyor.

    Ruth Bader Ginsburg, genç ve başarılı bir avukattır. Erkeklerin ağırlıkta olduğu bir okuldan mezun olan Ruth, kocası Marty ile okul yıllarında tanışır. Hayatın birçok alanında hak eşitsizliği ile karşılaşan Ruth bu yolda zorlu bir hukuk mücadelesine girişir. Ruth, Anayasa Mahkemesi'nin uyguladığı yüzyıllık cinsiyet ayrımcılığını tersine çevirmeye ve kararı bozdurmaya çalışmaktadır. Bu çığır açacak olan davada genç avukatın en büyük destekçisi ise kocası Marty’dir. İkili verdikleri bu hukuk mücadelesi ile tarihin seyrini değiştirecektir...

    Beni Adınla Çağır” ile Altın Küre adaylığı elde eden Armie Hammer’ın Jones'a eşlik ettiği kadroda aynı zamanda, The Leftovers dizisi ile adını iyice duyuran ve Hollywood'un sık karşılaştığımız yüzlerinden biri haline gelen Justin Theroux, Hollywood'un taze keşiflerinden Cailee Spaeny, 1991 yılında aldığı Oscar ödülünün yanı sıra 2 tane de Oscar adaylığı bulunan başarılı oyuncu Kathy Bates, Oscar adayı ve Altın Küre sahibi Sam Waterston, yakışıklı oyuncu Jack ReynorFrancis X. McCarthy ve Stephen Root gibi isimler de yer buluyor.

    Prömiyerini AFI Fest’te gerçekleştiren film, Humanitas Ödülü adaylığı da kazandı. Filmin yönetmen koltuğunda, genellikle dizilerde yönetmenlik görevleri üstlenmiş olan ve 2 Emmy ödülü bulunan Mimi Leder oturuyor. Bu film yönetmenin 2009'dan beri ilk uzun metraj denemesi olacak.

    Merakla beklenen "Eşitlik Savaşçısı" filmi ülkemizde 28 Aralık’ta seyircilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top