Hesabım
    Korkuya Genç Kadın Eli: Özlem Altıngöz

    Korku sinemasının yeni isimlerinden Özlem Altıngöz, Hollywood ile çalışacak.

    Korku sinemasının yeni isimlerinden Özlem Altıngöz'ün, Happy Death Day filmi ve X-Men dizisi ile tanınan Hollywood senaristi Scott Lobdell ile birlikte çalışmak üzere görüşmeler yapıldığı duyuruldu. Filmin, korku türünde uzun metrajlı bir film olacağı bilinenler arasında yer alıyor. Film ile, Türkiye'yi temsil etmek üzere dünya çapında katılımlarda bulunulacağı da açıklandı. Korku sinemasında kadın yönetmenlerin aktif olarak yer almadığı ve Özlem Altıngöz'ün bu alanda kadınlar için bir yer edinebileceği söylenenler arasında bulunuyor.

    Korku sinemasına kadın eli değdirmek üzere çalışmalarını sürdüren Özlem Altıngöz, New York Film Akademisi'nde Sinema Yönetmenliği bölümünü tamamladı. Los Angeles'ta profesyonel ekibi ile birlikte iki kısa metrajlı filmin çekimlerini tamamlayan Altıngöz, bu filmleriyle dünya çapında düzenlenen festivallere katılım gerçekleştirdi. Altıngöz, Los Angeles Film Festival, Mexico International Film Festival, Top Shorts, Spotlight Horror Film Awards, Cannes Screenplay Contest, Short Film Corner, L.A. Short Awards gibi çeşitli festivallerden ödül aldı. Ayrıca Deep Cut Film Festival, Los Angeles Cinefest, Fantastic Horror Film Festival, Nevada International Film Festival, Best Short Fest gibi festivallerin kısa film seçkilerinde kendine yer edindi.

    Kısa metrajlı iki filmi bulunan Altıngöz'ün, Birth filminde bir hastanenin bodrumunda bir çocuğun hayatını kurtarmak için şeytanla yapılan anlaşma sonucunda ilk doğan çocuğun bedel ödemesi gerektiği anlatılırken; Daughter of The Lake isimli filminde dört arkadaşın şeytan ile oynadığı oyun sonucunda verdikleri yaşam mücadelesi konu ediniliyor. Birth filmi Cannes Film Festivali'nin kısa metraj film seçkisinde gösterildi. Ayrıca Montreal World Film Festival, İspanya'nın en büyük korku filmi festivali Sitges Film Festival - World's Number 1 Horror/Fantasy Festival ,Orlando Film Festivali, Miami Fear Fest, İzmir Uluslararasi Film Festivali, Mexico International Film Festivali, Hollywood Boulevard Film Festival, Festigious Film Festival gibi festivallerde gösterildi ve ödüller aldı. 2017 yapımı Daughter of The Lake filmi ise Amerika ve Avrupa'da "En İyi Yönetmen", "En İyi  Yapımcı", "En İyi Korku Filmi", "En İyi Senaryo" dallarında 50'nin üzerinde ödül aldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top