Hesabım
    24. Gezici Festival Sinop'ta!

    24. Gezici Festival yeni durağı Sinop'a vardı.

    24. Gezici Festival tam gaz sürüyor! Festival, ünlü yönetmenlerin ve eleştirmenlerin seçtiği yapımlardan sinema tarihinin değeri sonradan anlaşılan başyapıtlarına, ödüllü kısa filmlerden deneysel belgesellere uzanan seçkisiyle sinemaseverlere unutulmaz bir festival deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. Festivalin günlük programlarına her gün favori sinema siteniz beyazperde.com'dan ulaşabilirsiniz!

    7-9 Aralık tarihleri arasında Sinop’ta seyircilerle buluşacak olan festival, 10-13 Aralık’ta ise Kastamonu’yu ziyaret edecek. Ankara’da festival gösterimleri Büyülü Fener Kızılay ve Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak. Biletler, Büyülü Fener Sinemaları gişelerinden ve biletinial.com sitesinden satın alınabilir.

    24. Gezici Festival'in Sinop açılışı Tolga Karaçelik’in bol ödüllü üçüncü uzun metrajı Kelebekler filmi ile gerçekleşiyor. Prömiyerini yaptığı Sundance Film Festivali'nden Büyük Jüri Ödülü ile dönen "Kelebekler", üç kardeşin yeniden bağ kurma çabasını anlatıyor. Adana Film Festivali'nden En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo dallarında ödül alan film, Bükreş Uluslararası Film Festivali'nden En İyi Film ödülünü aldı. Filmin ayrıca İstanbul Uluslararası Film Festivali'nden En İyi Erkek Oyuncu ve Jüri Özel Ödülü, Ankara Uluslararası Film Festivali'nden de En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve En İyi Kurgu ödüllerine layık görüldü. "Kelebekler" şu ana kadar Rotterdam Uluslararası Film Festivali, Varşova Film Festivali, Sidney Film Festivali, Şangay Uluslararası Film Festivali ve Stockholm Uluslararası Film Festivali gibi pek çok uluslararası festivalde seyirci karşısına çıktı.

    Festivalin Sinop ayağındaki gösterimler Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleşecek. "Kelebekler" filmi bugün saat 19.00'da seyircilerle buluşacak. İşte festivalin Sinop'taki hafta sonu programı;

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top