Hesabım
    21. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali Başlıyor!

    21. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali 8 Aralık Cumartesi başlıyor.

    21. Randevu İstanbul Uluslararası FilmFestivali başlıyor. Bu yıl, Çağdaş Fransız Sineması, Fransız Sinemasının Büyük Ustaları ve İlk Randevu bölümleriyle İstanbullu sinemaseverlerin karşısına çıkacak olan festival, 8-11 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek.

    T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK ) tarafından gerçekleştirilen festival, çağdaş sinemanın iyi örneklerini keşfetme ve sinemaya yön veren klasikleri bir kez daha beyaz perdede görme fırsatı sunuyor.

    21. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali bu yıl da dopdolu! Festival bu yıl da sinemaseverleri memnun edecek cinsten bir program sunuyor. Geçtiğimiz yıllarda İspanyol ve Çin sinemasına odaklanan Randevu İstanbul’un merkezinde bu yıl Fransız Sineması var. 21. Randevu İstanbul’da Fransız Sinemasının büyük ustaları tarafından çekilmiş 5 klasik film beyazperdede seyirciyle buluşacak. Tüm zamanların en iyi filmlerinden biri kabul edilen Jean Renoir’in 1937 yapımı filmi “Harp Esirleri”, Jean-Pierre Melville’in Fransız Yeni Dalgası’na giden yolu açan 1956 yapımı filmi “Kumarbaz Bob”,Fransa’nın Hitchcock’u olarak bilinen Henri-Georges Clouzot’nun “Şeytan Ruhlu İnsanlar”ı,Louis Malle’in “Mayıs'ta Milou”suve Fransa’nın öncü sinemacısı Jean-Luc Godard’ın “Çılgın Pierrot”su seçkide yer alan filmler...

    Yerli sinemadaki yeni yönetmenlere dikkat çekmeyi hedefleyen “İlk Randevu”, geçtiğimiz yılın ardından bu yıl da seyircilerle buluşacak. Seçki, ilk filmleriyle dikkat çekici bir başarı gösteren yeni sinemacıları bir kez daha seyircinin dikkatine sunacak. Bu bölümde Vuslat Saraçoğlu’nun “Borç”, Banu Sıvacı’nın “Güvercin”, Erkan Tunç’un “Martı” ile Burak Çevik’in “Tuzdan Kaide” filmleri gösterilecek.

    Çağdaş Fransız sinemasının henüz Türkiye’de gösterime girmemiş iyi örnekleri ile Fransız sinemasının büyük ustaları tarafından çekilmiş klasikleri bir araya getiren Odak Ülke: Fransa bölümü seçkisi Fransız Kültür Merkezi sinema salonunda sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Bu bölüm kapsamında festival, son yılların dikkate değer Fransız filmlerinden Türkiye’de gösterime girmemiş olan 8 filmi seyirciyle buluşturacak.

    Fransız filmlerinin yanı sıra çağdaş sinemaya da bol bol yer veren film seçkisini kaçırmayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top