Hesabım
    24. Gezici Festival Kastamonu'da!

    24. Gezici Festival son durağı olan Kastamonu'ya vardı.

    24. Gezici Festival sonunda Kastamonu'na vardı! Ankara Sinema Derneği’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği Gezici Festival, Ankara’nın ardından Sinop’taki gösterimlerini de tamamladı. Festival son durağı olan Kastamonu'nda 10-13 Aralık tarihleri arasında konaklayacak.

    Festival, Kastamonu ayağını Kastamonu Üniversitesi Medya ve İletişim Topluluğu’nun

    desteğiyle gerçekleştiriyor. Festivalin Kastamonu gösterimleri, Kastamonu Üniversitesi Ahmed Yesevi Konferans Salonu’nda ücretsiz olarak seyircilerle buluşacak. Kastamonu seçkisinin ilk filmi ise dram türündeki Paranın Kokusu olacak. Filmin gösterimi yönetmen Ahmet Boyacıoğlu’nun katılımıyla 10 Aralık saat 17:00’de gerçekleşecek.

    Festivalin Kastamonu programında da ödüllü filmler yer alıyor. Türkiye Sineması bölümünde yer alan Anons da bunlardan biri. Mahmut Fazıl Coşkun’un ödüllü filmi Anons, yönetmenin ve filmin yapımcılarından Sinan Yusufoğlu’nun katılımıyla Kastamonulu izleyicilerle buluşacak. Ayrıca, yönetmenin Gezici Festival için hazırladığı “Görünmez Kentler” bölümünde yer alan Aki Kaurismäki imzalı Eşarbına Sahip Çık, Tatyana ve Whit Stillman’ın yönettiği "Metropolitan" filmleri de yönetmen Coşkun'un sunumuyla seyircilerin karşısına çıkacak.

    Festivalin Yalanlar Çağı bölümünde yer alan Başarının Tatlı Kokusu, Türkiye sinemasının klasiklerinden Tunç Okan imzalı Otobüs, Shevaun Mizrahi’nin ödüllü belgeseli Uzak Evren, Tolga Karaçelik’in Sundance Film Festivali'nden Jüri Ödülü ile dönen filmi Kelebekler, güzel oyuncu Damla Sönmez’in başrolünde yer aldığı ve festivallerde performansıyla ödülleri topladığı kadın filmi Sibel, Cannes’da FIPRESCI Ödülü kazanan Güney Kore filmi Şüphe, Afganistan’ın Oscar adayı "Azim’in Annesi Rona" ile ABD ve Hollanda Büyükelçiliklerinin katkılarıyla hazırlanan Çocuk Filmleri seçkisi de Kastamonu’da sinemaseverlerin karşısına çıkacak filmler arasında yer alıyor...

    Seçki yalnızca filmlerden de oluşmuyor. Festivalin güzel bir etkinliği de Kastamonu'da seyircilerin karşısına çıkacak. 24. Gezici Festival'in Sessiz Serüven bölümünde yer alan "Delft Porseleninin Sırrı" müzisyen Stephen Horne’un canlı performansıyla gösterilecek. Festival Kastamonu ayağının ardından bu yılki yolculuğunu tamamlamış olacak.

    İşte festivalin Kastamonu programı;

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top