Hesabım
    Sinehane'den İki Büyük Proje Geliyor!

    Sinehane'den sinemaseverlere yepyeni 2 proje!

    Sinehane'nin yeni programında tarih yeniden canlanıyor! Türk sinema tarihine altın harflerle yazılacak iki dev projeyi sinemaseverlerle buluşturuyor. Turkuvaz Medya Grubu'nun sinema şirketi Sinehane, sinemaseverleri tarihin tozlu sayfaları arasında kaybolan hikayeleri gün yüzüne çıkartıyor.

    'Korkunç Türk' lakabıyla dünya güreş tarihine ismini yazdıran Koca Yusuf'un hikayesi, Sinehane aracılığıyla beyaz perdeye taşınıyor. Dünya güreş tarihine ismini yazdıran Koca Yusuf’un hayatını ele alan proje, ünlü güreşçinin ölümünün 120’nci yılında beyaz perdeye taşınacak. Biyografik film, bir köy çocuğunun dünyaya nam salan kudretli bir başpehlivana dönüşmesini anlatacak.

    Detaylı tarih araştırmaları, dönemin hatıraları, gazete haberleri ve hakkındaki efsanelerden yararlanılarak hazırlanacak olan film için, Koca Yusuf'un çocukluk, gençlik ve güreş hayatı boyunca yaşadığı dönemin birebir canlandırılacağı platolar kurulacak. Yurtdışından spor sineması branşında uzmanlaşmış teknik ekip de görev yapacak. 

    Ancak dünya minderlerindeki sportif başarılarının yanı sıra umutsuzluk içindeki bir milletin göğsünü kabartan tarihi başarılara imza atan güreşçinin hazin biten hikayesi, Sinehane'nin tek projesi değil. Sinehane Çanakkale'de şehit düşen, spor tarihinin en kahraman isimlerini de sinemaya taşıyor. Vatan aşkı uğruna şehit düşen futbolcuların öyküsünü anlatacak olan film, İstanbul'un çamurlu sahalarında yarışan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaraylı futbolcuların; Çanakkale Boğazı'nın işgal haberini duyduktan sonra cepheye koşup şehit düşmelerini temel alıyor. Dünyanın en büyük ve gelişmiş ordularının işgal etmek için geldiği Çanakkale'de, namus bildikleri vatan toprağını savunmak için çarpışan kramponlu kahramanların öyküsünün oluşturulması için yerli, yabancı kaynaklardaki bilgilerden yararlanılıyor.

    Tarihin tozlu sayfalarını aralayarak ülkemizin geçmişinden kahramanlık hikayelerini seyirciyle buluşturacak projeler için heyecan da büyük!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top