Hesabım
    Kevin Hart Cephesinde Olaylar Karıştı!

    Komedyenler, Kevin Hart yanlıları ve karşıtları olarak ikiye ayrıldı.

    Önümüzdeki Şubat ayında 91. kez düzenlenecek olan Akademi Ödülleri törenini ünlü komedyen Kevin Hart'ın sunacağı geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Bu açıklamanın ardından Kevin Hart'ın geçtiğimiz yıllarda sarf ettiği sözlerin ortaya çıkması nedeniyle büyük bir tartışma baş gösterdi. Hart, tartışmanın üzerine Oscar sunuculuğundan çekildi. Hollywood ise, Kevin Hart'ın yanında duran ve karşısında yer alanlar olarak ikiye ayrıldı.

    Kevin Hart'ın Oscar törenini sunmasının istenmemesinin nedeni olarak, stand-up şovunda LGBTQ karşıtı sözleri gösterildi. Hart, şovunda "Her çocuğun gay hareket sergilediği bir anı vardır. Ama benim bu duruma vereceğim tepki şöyle olurdu: Eğer oğlum eve gelip de kızımın bebekleriyle oynamaya çalışırsa onu kafasında kırar ve bunun çok gay bir hareket olduğunu söylerim." Hart, çektiği tepkilerin ardından Instagram'da paylaştığı bir post aracılığıyla yaptığı açıklamada bu tweet'i 8 yıl önce yazdığını ve artık aynı düşüncelere sahip olmadığını, insanların olgunlaşıp gelişebileceğini belirtti.

    Hollywood'un ünlü kadın komedyenleri Sarah SilvermanChelsea Handler ve Amy Schumer'ın da olaya dahil olması üzerine, bu kez ünlü oyuncu ve yapımcı Nick Cannon, Kevin Hart'ın yanında durduğunu belirtti. Cannon, Silverman, Handler ve Schumer'ın Hart'ın da zamanında homofobik ifadelerde bulunduklarını sosyal medya üzerinden dile getirdi. Özellikle Sarah Silverman'ın 2010'daki ve Schumer'ın 2012'deki tweet'ine değinen Cannon, şu örnekleri paylaştı:

    "Nefret dolu görünmek istemiyorum, ama bekarlığa veda partisi çok gay bir şey." Sarah Silverman

    Kevin Hart'ın Oscar sunuculuğu konusunda yarattığı tartışmaya LGBTQ topluluklarının katılımı da gecikmedi. Ama bu konu, LGBTQ topluluklarını da ikiye ayırmış durumda bulunuyor. LGBTQ komedyenlerinden bazıları Silverman ve Schumer'ı savundu.

    "Gay bir komedyen olarak konuşuyorum. Silverman, Schumer ve Handler'a 'Sizin gay şakalarınızdan hoşlanmıyorum' diyebilecek kadar yakınım. Onlar da bu tepkime saygı duyuyorlar. Umarım Kevin Hart ve Nick Cannon da onlar gibi olabilir."

    TV oyuncusu Louis Virtel ise konu ile ilgili "Sarah, şakaya şakayla karşılık veren biri ve bu eski mizah anlayışını neden bir daha kullanmayacağını açıklayarak özür diledi bile. Onun Kevin Hart ile karşılaştırılması çok komik." sözlerini sarf etti.

    Kevin Hart'ın aile dostu olan LGBTQ üyesi Marle Soden ise Hart'ı savunmaktan çekinmedi. Hart'ın açıklamasının LGBTQ topluluğu için gurur kaynağı olduğunu dile getirdi. Soden, "Kevin'ın ve çocuklarının hayatında 1o yıldır bulunuyorum. Onlara birçok şey öğrettim ve LGBTQ topluluğu için Kevin Hart'ın gurur kaynağı olduğunu düşünüp onun yanında duruyorum. Kevin benim HIV sahibi olduğumu bildiği halde hep yanımda oldu ve hiçbir saygısızlık yapmadı." sözlerini ifade etti.

    NBC'deki Weekend Update isimli programıyla tanınan komedyen Michael Che de Kevin Hart'ı savunarak şu sözlere yer verdi: "Eğer Kevin, Akademi Ödülleri'ni sunacak kadar temiz değilse hiçbir siyahi komedyen bunun için temiz değildir. Kevin Hart'tan daha iyi olduğunu bildiğim tek siyahi komedyenin önümüzdeki 10 yıl boyunca programı dolu..."

    Kevin Hart Oscar sunuculuğu tartışması sürerken Akademi'de de sunucunun kim olacağı tartışmaları devamlılığını koruyor. Akademi'ye 'sunucusuz bir tören' fikrinin iletilmesinin ardından, verecekleri yanıt bekleniyor. 91. Akademi Ödülleri 25 Şubat 2019'da sahiplerini bulacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top