Hesabım
    29. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali Başlıyor!

    29. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali bu hafta sonu başlıyor.

    İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali bu yıl 29. yaşını kutluyor. Her yıl başarılı kısa film seçkisini seyircilerle buluşturan festival, bu hafta sonu itibariyle start veriyor. Başlangıcından günümüze, yürütücülüğünü Hilmi Etikan’ın yaptığı festival, bu yıl da en iyi kısa filmleri seyircilerle buluşturacak. Kısa film festivali bu yıl 14-21 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek.

    Bundan tam 39 yıl önce, sadece ulusal filmlere yer vererek programına başlamış, 1989

    yılından sonra uluslararası kimlik kazanarak yoluna devam etmeye başlamış olan festival, bugüne dek binlerce kısa filmi seyirci ile buluşturdu. Türkiye’de kısa filmin gelişmesine ve yaygınlaşmasına öncülük eden festival, düzenlediği paneller ve atölyelerle genç yönetmenlere de yol gösterdi. 

    Türkiye’den ve dünyanın birçok değişik ülkesinden seçilmiş, çok sayıda ödül kazanmış kısa metraj filmi seyircilerle buluşturacak olan festival, Kurmaca, Belgesel, Canlandırma ve Deneysel kategorisinde de filmleri ödüllendirecek. Bir hafta sürecek festival boyunca toplam 185 kısa film, her gün saat 13.00, 15.00, 17.00 ve 19.00 olmak üzere 4 seansta izleyiciyle buluşacak. Filmler, dönüşümlü olarak İstanbul Fransız Kültür Merkezi-Taksim ve İstanbul İtalyan Kültür Merkezi-Tepebaşı sinema salonlarında seyircilerle buluşacak. Her kısa film, program kapsamında farklı gün ve seansta, 2 kez seyircilerin karşısına çıkacak. Gösterimlerin tamamı ücretsiz olarak gerçekleşecek.

    “Ulusal Yarışma Seçici Kurulu” bu yıl, yönetmen Selim Demirdelen, oyuncu Nalan Kuruçim, sinema yazarı Cem Altınsaray, oyuncu Tülin Özen ve belgesel yönetmenliğinin yanı sıra akademisyen olan Dr. Nagihan Çakar Bikiç’den oluşuyor. Ödül kazananlar 21 Aralık 2018 günü saat 19.00’da Fransız Kültür Merkezi’nde

    gerçekleştirilecek kapanış töreninde açıklanacak.

    Festival hakkında ayrıntılı bilgi için www.istanbulfilmfestival.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top