Hesabım
    Pera Film 100. Yaş Gününde Ingmar Bergman’ı Anıyor!

    Pera Film'den Ingmar Bergman seçkisi geliyor.

    Pera Film'den Ingmar Bergman’ın doğumunun 100. yılına özel bir seçki geliyor. Sinema tarihinin etkili olduğu kadar tartışmalı yönetmenlerinden, İsveçli oyun yazarı ve film yönetmeninin 100. doğum günü şerefine "Bergman’a Övgü" seçkisi sinema severler ile buluşuyor. Böylece Pera Film, bu seçki ile 2018 yılını kapatıyor.

    14 – 29 Aralık tarihleri arasında Pera Müzesi Oditoryumu’nda izlenebilecek olan program, yönetmenin ilk ve son yapımlarının yanı sıra, yakın zamanda Türkiye’de gösterilmemiş dokuz filmini içeriyor. Bergman’ın sinemasına odaklanan program, ünlü yönetmene saygı duruşu niteliği taşıyor. Program kapsamında, pek çok eserinin merkezine işlevini yitirmiş aile yapılarını ve kişilerin iletişim kurma konusundaki yetersizliklerini yerleştiren Bergman’ın kişisel sinema tarihinin dönüm noktaları gösteriliyor.

    Programda; Bergman’ın yönetmenliğini yaptığı ilk film "Kriz", bir ‘hilekar’ olarak sanatçının sembolik bir portresini sunduğu 1958 tarihli "Sihirbaz", Bergman’ın oğlu Daniel’in doğumunun ardından çektiği ve 16 mm ev filmlerinden oluşan derleme "Stimulantia: (Bölüm: Daniel)", dört kadının kalabalık ve kapalı bir odada dans ettiği "Lanetli Kadınların Dansı", tüm zamanların en zarif opera filmi olarak değerlendirilen 1975 yapımı "Sihirli Flüt", görünenin ardını göstererek tiyatroda yaşamın hem albenisini hem de bedelini irdeleyen 1984 tarihli "Provadan Sonra", Bergman’ın aile albümlerinden özel fotoğraflar kullandığı kısa filmi "Karin’in Yüzü", yönetmenin İsveç hükümetinin Kültür Komisyonu'ndan aldığı final raporunu on dakikalık hiciv gösterisine dönüştürdüğü "Harald ile Harald" ve dört yaralı karakterin etrafında şekillenen, hayal kırıklıkları ve affetme ile dolu bir oda olarak tanımlanan son filmi "Saraband" yer alıyor.

    Pera Film’in Bergman’a Övgü film programı, 14 - 29 Aralık tarihleri arasında indirimli müze giriş bileti ile izlenebilir. Biletler Biletix’den temin edilebilir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top