Hesabım
    2018'de Hayal Kırıklığı Yaratan Filmler!

    2018 yılının beklentileri karşılamak konusunda en başarısız olan filmleri burada...

    2018 yılı sinema için oldukça parlak bir yol oldu. Avengers: Infinity WarCrazy Rich Asians, Sessiz Bir YerBlack Panther ve Jurassic World: Yıkılmış Krallık gibi pek çok film yüksek gişe başarılarıyla göz doldurarak yapım şirketlerinin kasalarını doldurdu.

    Ancak elbette ki her film aynı başarıyı yakalayamadı. Bazı filmler seyircilerini yakalayamadığı gibi eleştirmenlerden de acımasız yorumlar alarak hayal kırıklığı yarattı. Biz de bu yıl ABD gişelerinden geçen en büyük hayal kırıklıklarını sizler için sıraladık.

    Bu listeyi hazırlarken film seçimlerinde basit bir matematikle ilerledik. Film bütçesi ile filmin gişe başarısını karşılaştırdık ve buna bir de filmlerin gişe beklentilerini ekledik. Bu üç öğe değerlendirildiğinde sınıfta kalan filmleri de bu listemize dahil ettik.

    Düşük bütçeli bağımsız yapımları ya da sınırlı gösterim şansı bulan filmleri bu listeye almadık. Bunun haksızlık olacağını düşündük. Gotti ve London Fields gibi filmler, yılın en kötü filmleri de olsalar, zaten büyük bir gişe yapması öngörülmeyen filmlerdi. Bu sebeple de geniş gösterim şansı bulmasına rağmen başarısız olan filmlere yer verdik. Bir filmin Amerikan gişelerinde az iş yapması global anlamda da bir hayal kırıklığı olduğu anlamına gelmiyor. Bu sebeple Kızıl Serçe, GökdelenTomb Raider ve Pasifik Savaşı: İsyan gibi yapımları da listemize almadık. Zira bu filmler uluslararası gişelerdeki kazançları ile yere çakılmaktan kurtuldular.

    İşte diğer tüm etkenleri çıkarttığımızda elimizde kalan en başarısız filmler...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top