Hesabım
    Matt Smith'li 'Mapplethorpe'dan İlk Fragman!

    Robert Mapplethorpe'un hayatını anlatan filmden ilk görüntüler..

    Birçoğumuzun adını, Patti Smith’in kaleme aldığı “Çoluk Çocuk” kitabında duyduğu, Smith'in bir dönem birlikte olduğu ve 1989 yılında AIDS'ten hayatını kaybeden eşcinsel fotoğrafçı Robert Mapplethorpe'un hayatını anlatan biyografik film Mapplethorpe'dan ilk fragman yayınlandı.

    İlk olarak adı "The Perfect Moment" olarak anılan filmin başrollerinde Robert Mapplethorpe olarak Matt Smith, Patti Smith olarak Marianne Rendónyer alıyor. Filmin diğer rollerinde karşımıza çıkan isimler ise; John Benjamin HickeyBrandon SklenarMcKinley Belcher III ve Mark Moses. Filmin proje aşamasında Robert Mapplethorpe'u James Franco'nun, Patti Smith'i ise Zosia Mamet'in canlandırması planlanmıştı, ancak öyle olmadı.

    Sanatında öne çıkan sadist ve mazoşist eylemler içeren nü fotoğraflar, homoseksüellik, cinsiyet ve ırkçılık arası ilişkiyi ele alan portre çalışmaları ile dönemin tartışmalı fotoğrafçılarından biri olan Robert Mapplethorpe'un hayatını anlatan film, 1970'lerde ünlü olmaya başladığı zamanlardan, 1989'da hayatını kaybettiği döneme uzanacak.

    İlk olarak Tribeca Film Festivali'nde gösterilen film daha sonra Provincetown, Warsaw ve Stockholm festivallerinde de izleyici ile buluştu. Genel izleyici ile buluşması ise 1 Mart 2019'da olacak. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top