Hesabım
    Robin Hood'u Hiç Böyle Görmediniz!

    Zamansız İngiliz halk kahramanını tanıdığınızı düşünebilirsiniz, ama tekrar düşünmenizi tavsiye ederiz...

    Yeni nesil başrol oyuncusu olarak kendine Taron Egerton'ı seçen, 11 Ocak'ta vizyonda göreceğimiz Robin Hood filmi nefes kesici temposundan uzaklaşmayarak yüz yıllık beyaz perde geleneğini bozmadı. Ona ihtiyacı olan çalkantılı şehrin karanlık ve zorlu kahramanı olan ikonik kanun kaçağı yeni filmiyle tekrardan izleyicilerle buluşuyor.

    Neredeyse yüzün üzerinde dizi ve filme konu olan zenginlerin düşmanı olan halk kahramanı ve kanun kaçağı Robin Hood 800 yıl boyunca toplum ile iç içe olan bir hikaye olma özelliğine sahiptir. 15. yüzyıldan

    beri, başta Nottingham'ın ezilenleri olmak üzere halk için savaşan isyancılar olan Robin ve onun arkadaş grubunun hikayesini yeniden canlandırmak her zaman ilgi çekici bir hikaye olmuştur. Robin Hood her seferinde farklı bir kişiliğe bürünse de -Douglas Fairbanks sessiz Robin Hood; Errol Flynn

    gösterişli Robin Hood; Margaret Rutherford ilk kadın Robin Hood; Frank Sinatra bir gangster Robin Hood; Sean Connery romantik bir Robin; Kevin Costner hazır cevap Robin; John Cleese ve Cary Elwes çizgi roman Robin Hood'uydu- hikayesinin beyaz perdeye aktarılmasından asla vazgeçilmedi.

    2018 yapımı Robin Hood hikayesi hakkında filmin yönetmeni Otto Bathurst ise şu sözleri sarf ediyor: "Bana göre bu Robin Hood ile çağdaş ve yeni bir karakter yaratıldı. Görünüşte kusursuz ve rahat bir yaşama sahip olarak idealleriyle, inançlarıyla ve tutkuyla savaşan bir adam var. Ama daha sonra onun gözleri dünyayı yöneten insanların yolsuzluğuna ve kötülüğüne çevriliyor. Bu, onun ulusuna ve dinine olan inancını yok edip onu hayal kırıklığına uğratıyor. Robin'i bir kahraman olarak görüyoruz, ama neden ve nasıl böyle bir efsane olduğunu, onun içinde yanan ateşin ne olduğunu ve onu gerçeğe bu şekilde bağlılık ile savaşmaya iten ve ilham veren şeyi görmek istedim. Aklımdaki Robin’in kim olduğu hakkında çok düşündüm. Sadece zengin insanlardan birkaç torba para çalıp onları fakir insanlara vererek efsane olamazsınız."

    Başrol olarak yer aldığı Robin Hood filmi hakkında Taron Egerton ise "“Bu filmde bir geleneksellik yok ve bu durum beni filmin içine itti. Çünkü bu filmde göreceğimiz Robin, daha önceki filmlerde gördüğümüz Robin Hood karakterlerinden farklı” diyor. Egerton, “Bizim dileğimiz onun ötesine geçmek ve çok çağdaş olan bir şey yaratmaktı. Film inanılmaz bir hızda ilerledi ve çok eğlendik… Havalı bir dostluk ilişkisi, bir romantizm unsuru ve birçok ölümcül aksiyon sahneleri var." sözlerini ekleyerek set atmosferi ve film hakkında ipuçları veriyor.

    Peaky BlindersBlack Mirror gibi dizilerle tanıdığımız Otto Bathurst, Robin Hood'un yönetmen koltuğuna otururken, Ben Chandler ve David James Kelly filmin senaryosuna imza atıyor. Robin Hood'un oyuncu kadrosunda son zamanlarda Rocketman filmi ile merak uyandıran Taron Egerton'ın yanı sıra Robin Hood'un akıl hocası rolünde Zincirsiz, Ray, Adalet Peşinde, Tetikçinin Gecesi gibi filmleriyle tanıdığımız Oscar'lı oyuncu Jamie Foxx; Başlat: Ready Player One, Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi filmleriyle tanıdığımız Ben MendelsohnCasuslar Köprüsü ile tanıdığımız güzel oyuncu Eve Hewson; Grinin Elli Tonu serisiyle tanıdığımız Jamie Dornan gibi isimler yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top