Hesabım
    Lily James Neden "Downton Abbey" Filminde Yok?

    Lily James'in Downton Abbey'de neden yer almadığı konusunda açıklama geldi.

    2015 yılında altı sezonun sonunda sona eren üç Altın Küre ödülü sahibi Downton Abbey dizisinin beyaz perdede devam edeceği haberleri dizinin hayranlarını sevindirmişti. Dizide yer alan Lady Mary Crawley, Mrs. Hughes, Violet Crawley ve Tom Branson gibi karakterlerin filmde de yer alacağı duyuruldu. Ama dizide yer alıp Downton Abbey filminde eksikliği görülen bir isim fark ediliyordu: Lady Rose karakterini canlandıran Lily James. Bunun üzerine dizinin hayranları bir açıklama beklemeye başladı. Geç de olsa, filmin yapımcısı Gareth Neame'den bir açıklama geldi.

    Cindirella, Mamma Mia: Yeniden Başlıyoruz, Baby DriverAşk ve Gurur ve Zombiler gibi filmlerde yer alan başarılı oyuncu Lily James'in Downton Abbey filminde yer almamasını filmin yapımcısı Gareth Neame şaka ile karışık olarak "Lily burada yer alamaz. Çünkü aynı anda dünya üzerindeki tüm diğer filmlerde yer alıyor." şeklinde açıkladı. Downton Abbey'nin yaratıcısı Julian Fellowes ise Neame'nin sözlerine ek olarak "Lily artık büyük bir star oldu. Bu durumda Downton Abbey filminde bir yardımcı rolde oynamak için programında yer açamayabilir. Downton Abbey dizisi çekildiğinde Lily'nin kariyeri çok daha farklı bir noktadaydı." ifadesinde bulundu. Hatta Fellowes, Downton Abbey dizisinin Lily'nin Hollywood kariyeri sayesinde muhteşem bir başarıya ulaştığını belirtti.

    Dizinin yaratıcısı Julian Fellowes, teknik olarak Lily James'in Lady Rose karakterinin dizinin son sezonunda kendini tekrar eden bir karakter haline geldiğini söyledi: "Dizinin son sezonunda birkaç bölüm çekmek için sete uğradı. Ama aslında Lady Rose'un hikayesi beşinci sezonda Amerika'ya gittiğinde sona ermişti bile. Biz de, 20 filmde başrol oynayacak olmayan oyunculara filmimizde yer verme kararı aldık. Böylece dizinin de dinamiğine göre oyunculara eşit davranılabilecekti."

    Downton Abbey dizisi, Downton Malikanesi'nde yaşayan Crawley Ailesi ve malikanenin çalışanlarının hayatını anlatıyordu. 1912'den itibaren başlayan hikaye sezonlar içerisinde 20'lere kadar uzanıyor. Downton Abbey filminin ise konusu hala belli olmayıp, 1920'lerdeki hikayeye devam edileceği biliniyor. Filmin yönetmen koltuğunda dizinin de yönetmenliğini yapan Michael Engler otururken; oyuncu kadrosunda Michelle Dockery, Phyllis Logan, Allen Leech, Maggie Smith, Tuppence MiddletonElizabeth McGovern gibi isimler yer alıyor.

    Downton Abbey'in 20 Eylül 2019'da ülkemizde vizyona girmesi bekleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top