Hesabım
    Yılın En Popüler Filmleri ve Ek Sahneleri

    Mary Poppins: Sihirli Dadı, Örümcek Adam: Örümcek Evreninde, Bumblebee ve Aquaman'in ek sahneleri sayesinde devam filmleri hakkında ipuçlarımız var!

    Yılın en çok beklenen iki filmi olan Mary Poppins: Sihirli Dadı ve Aquaman henüz ülkemizde gösterime girmemiş olsalar da yurt dışı gişesini geçtiğimiz hafta kasıp kavurmaya başladı. Bu üç filmin jenerik sonrası sahneleri ise izleyicilere akıllarında devam filmleri hakkında sorular oluşmasına neden oldu. Bumblebee 21 Aralık'ta; Örümcek Adam: Örümcek Evreninde filmi ise ülkemizde 14 Aralık'ta vizyona girdi. Ancak filmleri izleyip de ek sahneleri kaçıranlar ya da filmi izlemeyenler için haberlerimiz var!

    Neredeyse kırk yılın ardından yeniden beyaz perdeye aktarılan, bu kez Sessiz Bir Yer'in başarılı oyuncusu Emily Blunt'ın canlandırdığı ve 1930'lı yılların Büyük Buhran döneminden çıkıp gelen Mary Poppins'e, 1964 yapımı orijinal filmde Julie Andrews hayat vermişti. 2018 yapımı filmin devam filminin çekilip çekilmeyeceği konusunda Emily Blunt, severek bir film için daha geri dönebileceğini açıklamıştı. Bu da akıllara bir soruyu getiriyor: Mary Poppins'in gelecek filmlerinin konusunu işaret edebilecek olan ek sahneleri bulunuyor mu? Marvel'ın popülerleştirdiği ve herkes sinema salonundan ayrılsa da meraklılarının görene kadar beklediği ek sahneler, tüm film serilerinde yer almaya başladı. Bu durumda Mary Poppins: Sihirli Dadı'da bu sahneler neden bulunmasın? Ama bulunmuyor. Bu durumda da filmin hayranlarının yalnızca beklemesi gerektiğinin sinyallerini veriyor.

    Jason Momoa'nın başrolünde yer aldığı ülkemizde de merakla beklenen DC filmi Aquaman için ise aynı durum söz konusu değil. Marvel'ın geleneğini devam ettiren Aquaman, vizyondaki ilk haftasında yurt dışı gişelerinin zirvesinde yer aldı. Aquaman, 2017 yılında vizyona giren ve DC hayranlarına göre pek de başarılı olamayan Adalet Birliği filminden sonra çekilen ilk DC filmi olma özelliğini taşıyor. Eleştirmenlere göre Aquaman ile Batman V. Superman, Man of Steel ve Adalet Birliği filmlerinin yönetmeni Zack Snyder'ın DC film anlayışının dışına çıkıldı. Adalet Birliği filminde yer alan jenerik sonrası ek sahnenin dışında hiçbir DC filminde gelecek filmin akibetini gerçek anlamda belirleyen bir sahne yer almıyordu. Şimdi ise The Conjuring korku serisiyle tanınan James Wan'in yönetmen koltuğuna oturduğu Aquaman filminde aynı konu tartışılıyor.

    Aquaman filminin sonuna kadar beklemenize değecek bir ek sahne var mı? Cevaba geçersek, evet var! Yahya Abdul Mateen-II'nun canlandırdığı Black Manta'nın kaderini belirleyecek olan ve Randall Park'ın canlandırdığı Dr. Shin hakkında bir ek sahne yer alıyor. Yani sinema salonundan herkes ayrılana beklemenizde fayda olacaktır.

    Eleştirmenlerden ve izleyicilerinden yüksek oranda iyi beğeniler alan Bumblebee, 1987 yılında geçen bir spin-off filmi niteliğinde. Michael Bay'in Transformers filmlerinin hayranları gittikçe azalırken, Bumblebee ile hayranlar yeniden toplanmaya başlandı. "Bumblebee filminde bir ek sahne yer alıyor mu?" Evet, yer alıyor. Bonus sahne niteliğinde olan bu ek sahnede -dikkat spoiler içerir- Optimus Prime dünyaya varıyor ve Charlie (Hailee Steinfeld) Bumblebee ile vedalaşıyor. Bu sahnenin Transformers hayranlarını heyecanlandıracağına eminiz!

    Bugüne kadar yapılmış en iyi Örümcek Adam filmi olarak görülen Örümcek Adam: Örümcek Evreninde animasyonunda da bir ek sahne yer alıyor ve bu sahne bir sonraki Örümcek Adam evreni animasyonunun işaretçisi niteliğinde bulunuyor. Bilindiği kadarıyla bu animasyon evreninde bir de Spider Woman filmi yer alacak.

    Mary Poppins: Sihirli Dadı ve Aquaman ülkemizde 28 Aralık'ta sinemalarda izleyiciyle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top