Hesabım
    Diane Kruger, Nazi Filmi Tekliflerinden Bıkmış!

    Paramparça filminin oyuncusu Diane Kruger'a durmadan Nazi filmlerinden roller teklif ediliyormuş...

    Şubat ayında vizyona girecek olan Welcome to Marwen filminin oyuncularından Diane Kruger, film hakkında yaptığı bir röportajda ona gelen kariyer teklifleri hakkında şikayetinden söz etti. Quentin Tarantino'nun II. Dünya Savaşı döneminde geçen Inglorious Basterds (2009) filminde Alman çifte ajan Bridget Von Hammersmark rolü sayesinde ilk kez yüksek bütçeli Hollywood filminde yer alan Diane Kruger'ın rolü yıllardır üstüne yapışmış durumda!

    Geçtiğimiz yıl Cannes Film Festivali'nde In The Fade filmindeki Naziler tarafından ailesi yok edilen bir kadını canlandırdığı rolüyle En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazanan ve Inglorious Basterds, Truva, Farewell My Queen, National Treasure gibi çoğunlukla Hollywood filmleriyle tanınan başarılı oyuncu Diane Kruger, verdiği röportajda Alman imajından asla çıkamadığını ve tarih filmlerinden kurtulamadığı ifade etti. Kruger, yalnızca Alman imajından değil, bir dönem Paris'te yaşamasından kaynaklı olarak konuşabildiği Fransızca sayesinde Fransız savaş film tekliflerinden de kurtulamadığını belirtti. Kruger'ı sinema endüstrisinin bukalemunu haline getiren bu durum Kruger'a göre Welcome to Marwen filminde de rol almasına da neden oldu.

    Mark Hogancamp'in savaş sırasında yaşadığı travmatik olaylara dayanan Welcome to Marwen'in konusu hakkında Marwencol isimli bir belgesel de bulunuyor. Hogancamp, II. Dünya Savaşı'nda beş Nazi askeri tarafından şiddetli saldırılara uğrar ve ölüme terk edilmesine rağmen kurtulmayı başarır. Ama hafızasında travma kaynaklı büyük parçalanmalar yaşayacaktır. Diane Kruger yaptığı açıklamada, belgeseli izlediğini ve ardından Welcome to Marwen senaryosunu okuduğunu belirtti. Senaryoyu, bugüne kadar ona gelen Nazi filminlerinin senaryolarından daha az karanlık gördüğü için kabul eden Kruger, ancak Hogancamp olayının gerçekten yaşandığını bilen birinin bu filmi derinden hissedebileceği söyledi. Rolü için yönetmen Zemeckis'e üç farklı Alman tiplemesi sunduğunu söyleyen güzel oyuncu, uzun bir süre Nazi filmlerinde rol almak istemediğini, ama hala tekliflerin geldiğini ve "Daha fazla Nazi filmi görmemizin hiçbir anlamı yok. Ama bakın ve görün, önümüzdeki yıl yine bir Nazi filminde beni izleyebilirsiniz..." sözlerini ifade etti.

    Ayrıca Kruger, bir sonraki filmi Joaquin Phoenix'in başrolünde yer aldığı Joker gibi bir film olursa ilgisini çekebileceğini dile getirdi. "Welcome to Marwen" filmi ülkemizde 8 Şubat 2019'da izleyicilerle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top