Hesabım
    Christian Bale'li "Vice"tan Marvel'a Gönderme!

    Adam Mckay, Vice'ın bir Marvel filmi gibi davranmasını istiyor.

    Christian Bale'in başrolünü üstlendiği Adam McKay yönetmenliğindeki Golden Globe adayı Vice hakkında bir açıklama yapıldı. Daha önce de Marvel stüdyolarından çıkan Ant-Man filminin senaristliğini yapan Adam McKay, politik komedi filmi olan Vice'ta Marvel'a bazı göndermeler yaptığını ifade etti.

    Yılın iddialı filmlerinden Vice'ın yönetmeni Adam McKay'in Marvel'ın başındaki isim Kevin Feige ile arasının iyi olduğu ve bunu sürdürmeye çalıştıkları bilinenler arasında. Bunun nedeni olarak Adam McKay'in Ant-Man filminin senaryosunu kaleme alması ve geçtiğimiz günlerde de Guardians of The Galaxy Vol.3 ile Inhumans'ın yönetmen koltuğuna oturması için anlaşma yapmak üzere görüşüldüğü düşünülebilir.

    Vice filmi Marvel'a nasıl bir gönderme yapıyor olabilir? Başrolünde eski ve en ciddi Batman diyebileceğimiz Christian Bale'in yer aldığı bir politik komedi filminde, bir Marvel karakteri kısa da olsa yer alacak. Fantastic Four filminin bazı kesilmiş sahnelerinde yer alan filmin gezegenlerle beslenen kötü kahramanı Galactus, Vice'daki bazı politik olayları anlatmalarında yardımcı olacak. Filmde, Bush'un sağ kolu olan Dick Cheney ve dünyayı yok etmek isteyen Galactus'un ironik olarak karşılaştırıldığı bir mizah yapılacağı düşünülüyor. Galactus'un Vice'daki görüntüsü saniyelik olsa da şimdiden tartışma yaratmaya başlamış durumda. İlk kez Marvel filmi olmayan bir filmde, bir Marvel karakterinin yer alacağı düşünülürse, tartışma çıkması normal görülebilir.

    Adam McKay yaptığı bir açıklamada, Marvel ile Inhumans ve Guardians of The Galaxy Vol.3 yönetmenlikleri için Feige ile yaptığı görüşmeler hakkında "Biz hep iletişim içerisindeydik. Bana göre Kevin Feige alanındaki en iyi isim ve burada yapmaya çalıştığı şey de muhteşem." sözlerini sarf etti. Ayrıca "Evet biraz daha konuştuk ve özellikle Inhumans konusu üzerinde dönüp duruyoruz." sözlerini ekledi. McKay'in bu açıklaması, Marvel ile anlaşma yapmak üzere olduğunun büyük bir göstergesi konumunda bulunuyor.

    Vice, ABD’de 2001- 2009 yılları arasında başkan yardımcısı olarak görev yapan Dick Cheney’in hayat hikayesini konu ediyor. 30 Ocak 1941 yılında dünyaya gelen Cheney, Amerikan tarihinin en güçlü başkan yardımcılarından biri olan bilinir. Daha önceden Özel Kalem Müdürlüğü ve Savunma Bakanlığı yapan Cheney, 2000 yılında Başkan Yardımcısı adayı olarak katıldığı seçimleri kazandı. Filmde, George W. Bush’un başkanlığı döneminde görev yapan Cheney'in uyguladığı politikalar ve 9 Eylül saldırısı sonrasındaki süreci yönetmedeki etkisine odaklanılıyor.

    Oyuncu kadrosunda Christian Bale, Amy Adams, Steve CarellSam Rockwell gibi isimlerin yer aldığı McKay yönetmenliğindeki Vice geçtiğimiz haftalarda, En İyi Senaryo, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Müzikal ya da Komedi Filmi dallarında olmak üzere 6 kategoride Golden Globe'a adaylık kazandırmıştı.

    Vice'ın ülkemizdeki vizyon tarihi henüz belli değil. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top