Hesabım
    Idris Elba'dan "Luther" Filmi Hakkında İlk Detaylar Geldi!

    Luther dizisi beyaz perdeye taşınıyor.

    2010 yılından bugüne BBC ekranlarında boy gösteren, başrolünde Golden Globe ödüllü Idris Elba'nın yer aldığı suç ve dram dizisi Luther'ın beyaz perdeye aktarılmak üzere filminin çekilebileceği geçtiğimiz hafta duyurulmuştu. 2019 yılında da devam etmesi planlanan Luther dizisinin filmleştirileceği söylentisi Idris Elba tarafından da doğrulandı. Ayrıca Elba'dan filmin atmosferine ve prodüksiyonuna dair bazı açıklamalar da geldi.

    Beşinci sezonu 2019'da ekranlarda yer alacak olan Neil Cross'un yaratıcısı olduğu Luther dizisinin baş karakteri John Luther rolündeki Idris Elba, Variety'ye verdiği röportajda film hakkında açıklamalarda bulundu. Elba açıklamasında "Yapım aşamasına doğru ilerlediğimiz bir büyük ekran projemiz bulunuyor. Neil bu filmin senaryosunu yazmaya çok mesafeli bakıyor. Bence de dizi, doğrudan filme taşınırsa bu küçük düşünmek olacaktır. Luther 90'ların Seven, Along Came A Spider gibi türünde en iyi görülen klasikleşmiş neo-noir filmlerin ihtiyacı olan her şeye sahip. Bence bu atmosteri filmin taslağını yaratma aşamasında kullanmalıyız. Daha fazla cinayet, daha fazla Volvo ve daha fazla sinirli bir Luther olmalı. Sonuç olarak biz yalnızca daha büyük bir izleyici kitlesine büyük bir ekranda ve uluslararası olarak hitap etmenin nasıl bir şey olacağını merak ediyoruz." sözlerini sarf etti.

    Luther'ın meşhur dedektifi John Luther, Londra Ağır Suçlar Birimi'ne bağlı çalışan, zekasına güvenen, ukala ve gerektiğinde şiddete başvuran bir adamdır. Kural tanımaz dedektif, av ve avcı, zanlı ve mağdur arasında gidip gelirken iyi ile kötü arasındaki dengeyi kurmakta bazen zorlanır.

    Dizinin yaratıcısı Neil Cross'un filmde ne derecede yer alacağı bilinmiyor. Idris Elba, Neil Cross'un filmde yer alıp almayacağı konusunda da şu ifadede bulundu: "Film konusu çok belirgin durumda. Çünkü bu sezon Luther'ın son sezonu olabilir. Aslında bunu söylememem gerekirdi. Ama bu dizi Neil ve benim hırsıma uygun olarak yaratılma aşamasında bulunuyor. Eğer Luther dizisine devam edeceksek de bunun nedeni filmin ta kendisi olacaktır."

    Filmde Idris Elba'nın dışında oyuncu kadrosunda kimlerin yer alacağı, ne zaman çekileceği ve vizyona gireceği henüz belli değil. John'un dedektiflik kariyerinden önceki yaşamını anlatacak olan bir filmin yapılacağı 2013 yılında da duyurulmuş, ancak gerçekleştirilememişti. Ayrıca 2014 yılın dizinin Amerikan versiyonu için girişimlerde bulunulmuştu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top