Hesabım
    "Glass" Çizgi Romanların "Guguk Kuşu" Olacak!

    M. Night Shyalaman'ın Glass filminden bir kamera arkası görseli yayınlandı.

    Unbreakable ile 2000 yılında gişeye büyük bir vurgun yapan M. Night Shyamalan, geçtiğimiz yıl sinemalarda izlediğimiz Split filmini 18 yılın ardından Unbreakable filminin evrenine dahil etmişti. Bu gizemli evrenin süper güçlere sahip ama alıştığımız Marvel ve DC kahramanlarından farklı olan karakterlerini bir araya toplayacak olan Glass'tan yeni bir görsel yayınlandı. Bu kez kamera arkasından yayınlanan görselde Bruce Willis ve M. Night Shyamalan bir arada görüntüleniyor.

    James McAvoy ve Anya Taylor Joy'un başrollerini paylaştığı Split filminde, çoklu kişilik bozukluğuna sahip olan bir adamın zihninde yaşayan karakterlerden biri pek de normal değildir. İnsan dışı fiziksel güçlere sahip olan The Beast karakteri ortaya çıktığı zaman bir daha kontrol edilemez bir hale gelir ve diğer tüm kişilikleri bastırır. Split filminin sonunda yer alan Unbreakable göndermesiyle, The Beast karakterinin başka bir filme taşınacağının sinyalleri verilmişti. Ardından hızla Glass filminin çekileceği duyurulmuş; filmde Unbreakable'ın başrol oyuncuları David Dunn'ı canlandıran Die Hard, Pulp Fiction gibi filmlerle büyük başarılar elde eden usta oyuncu Bruce Willis ve Mr. Glass'ı canlandıran The Hateful Eight, Pulp Fiction, Jackie Brown gibi filmlerde hayranlıkla izlediğimiz Samuel L. Jackson ile Split'in başrol oyuncuları X-Men filmlerinin Charles Xavier'ı James McAvoy ve Anya Taylor Joy'un yanı sıra, American Horror Story'nin başarılı oyuncusu Sarah Paulson Dr. Ellie Staple'a hayat verecek.

    Alışıldık süper kahraman filmlerinin dışında farklı bir yapım olacak olan Glass filmi, korku türüne yakın olmakla birlikte psikodrama, bilim kurgu ve gizem türlerine ağırlık verecek. Sarah Paulson'ın canlandıracağı Dr. Ellie Staple'ın anlamaya ve eğitmeye çalıştığı garip güçlere sahip olan üç süper kahramanımızı izleyeceğimiz Glass'ın klasikleşmiş kült film Guguk Kuşu'nun çizgi roman versiyonu olacağı söylentiler arasında yer alıyor. Filmin senarist ve yönetmen koltuğuna oturan M. Night Shyamalan bu konuda önümüzdeki günlerde açıklamada bulunarak akıllardaki sorulara yanıt vereceğini açıkladı.

    Merakla beklenen filmde aşırı güçlü ve zarar görmeme yeteneğine sahip olan David Dunn, Kevin Wendell Crumb'ın parçalanmış kişiliklerinden biri olan ve en tehlikelisi olarak öne çıkan The Beast'in peşine düşüyor. Bu kovalamaca sırasında, kemiklerinin narinliğini şeytani zekası ile dengeleyen Mr. Glass'ın gölgesi de yavaş yavaş kendini göstermeye başlıyor. Glass'ın bildiği kimi sırlar iki adam için de kritik düzeyde önem kazanıyor. Aynı psikiyatri kliniğinde tedavi gören üç adam, birbirlerinden bambaşka karakterlerde olmalarına rağmen, "süper kahraman olduklarına inanan insanlar" üzerine uzmanlaşmış olan bir psikiyatrın bakımında tedavi için psikiyatri merkezine yatırılıyor. Ancak Mr. Glass ve Crumb'ın bir araya gelişi, kaçınılmaz olarak bir firar ile sonuçlanıyor. Onları durdurabilecek tek kişi olan Dunn da arkalarından firar ederek ikilinin peşine düşüyor..

    Glass, 18 Ocak 2019'da ülkemizdeki sinemalarda izleyicileriyle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top