Hesabım
    Saoirse Ronan'ın Ergen Rolleriyle Mücadelesi

    Saoirse Ronan'ın üzerine yapışan ergen rolleriyle onurlu mücadelesi...

    Atonement, Lady Bird, Brooklyn, Cennetimden Bakarken, Hanna gibi filmlerle adından söz ettiren ve şu ana kadar En İyi Kadın Oyuncu Ödülü için Oscar'da üç farklı filme aday gösterilen, Golden Globe'dan ise aynı dalda ödül alan genç oyuncu Saoirse Ronan "genç" olarak anılmakla mücadeleye girmeye başladı.

    24 yaşındaki genç ve başarılı oyuncu Saoirse Ronan The Guardian'a verdiği röportajda ona devamlı olarak teklif edilen ergen rollerinden şikayet etti. Şimdilerde yurt dışında izleyicileriyle buluşuyor olan ve Margot Robbie ile birlikte başrolünü paylaştığı Mary Queen of Scots filmindeki görece erişkin rol teklifini Saoirse Ronan yıllardır beklediğini ifade etti. Ayrıca cinsiyetsiz devlet konulu filmdeki bu rolü üstlenmesinin zorluğunu anlaması için diğer aktrisler tarafından çokça uyarı almış. Saoirse Ronan Mary Queen of Scotts filmindeki rolü hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Bu rolün ardından bana en az üç dört yıl başka bir ergen rolü teklifi gelmeyeceği hakkında uyarıda bulunan aktrislerin söylediklerinden sonra çok memnun oldum ve rahatladım. Filmler ya 40'lı yaşlarında olan kadınları konu ediniyor ya da ergenlik çağındakileri. Ancak yetişkinliğe geçiş yapma hikayesi neredeyse hiç yok. Şu anda bu filmlerin miktarı biraz daha fazla. Ancak bundan birkaç yıl önce insanlar yetişkinliğe geçiş yapan kızların varlığından habersizdi." Ayrıca Ronan  "Bu konu hakkında çılgına dönüyorum, çünkü bu geçiş hikayesi benimle de ilgili bir durum." sözlerini ekledi. Ondan yaşça büyük oyunculardan sürekli öğüt aldığını belirten Saoirse Ronan, onun kaç yaşında olduğunu bilmeyenlerin "Şimdi daha büyüksün. Ama 18 yaşına bastığında hiçbir şey olmadığını göreceksin." gibi sözler sarf ettiklerini sözlerine ekledi.

    Saoirse Ronan'ın başrolünde yer aldığı İskoçya Kraliçesi Mary'nin 1 Şubat 2019'da sinemalarda izleyicilerle buluşması beklenirken; güzel yıldızı Greta Gerwig'in yönetmenliğini üstlendiği, başrollerinde  Emma WatsonFlorence Pugh, Kristen Stewart gibi isimlerin yer aldığı Küçük Kadınlar uyarlaması olan The Little Women filminde ve Wes Anderson'ın Fransa'da çekimlerini sürdürdüğü  Bill MurrayFrances McDormandTilda Swinton'ın Ronan'a eşlik edeceği, II. Dünya Savaşı döneminde geçecek olan The French Dispatch filminde izleme şansı bulacağız.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top