Hesabım
    "Black Mirror: Bandersnatch"in Gizli Sonu!

    "Black Mirror: Bandersnatch"in bilmediğiniz bir sonu olabilir!

    Netflix'in dünyaca ünlü olan ve heyecanla beklenen Black Mirror dizisine alternatif olarak bir film gösterime sunuldu. Black Mirror: Bandersnatch isimli bu film interaktif olarak izleyicinin seçimlerine bağlı bir şekilde ilerliyor ve tüm kararların neden olduğu sonuçlar görülmek istenirse toplamda 5 saat 12 dakikada bitirilebilir. İddiaya göre Black Mirror: Bandersnatch'in bir bonus sahnesi bulunuyor.

    Black Mirror: Bandersnatch'in tüm alternatif sonlarını merak eden bazı izleyiciler, her ne kadar bazı sahneleri tekrar tekrar izlemek zorunda kalsalar da keşfetmek istedikleri gizli sahnelerin peşinde koşarken filmin bonus easter egg sahnesini çözmeyi başardıklarını duyurdu. Jenerik sonrası bir sahne bulduklarını açıklayan dikkatli izleyiciler, çoğu kişinin bu sahneyi yalnızca tesadüfen keşfettiğini ifade ettiler.

    Hayranların bulduğu gizli jenerik sonrası sahnede Stefan, Bandersnatch'in başında Tuckersoft'a giderken bindiği otobüse yeniden dönüyor. Ama bu kez otobüsteyken kaset dinlemek yerine, bitirmiş olduğu Bandersnatch isimli kaseti yerinden çıkarıyor. Bu sahnenin sonunda ise kasette oldukça rahatsız edici şeyler çalıyor. Kimsenin anlam veremediği bu sahnenin sırrı ise daha sonra ortaya çıkıyor. Bu garip sesi şuradan  dinleyebilirsiniz. Ses, ZX Spectrum isimli Stefan'ın oyununu yaptığı bilgisayarın sesinden ibaret. Daha da ileri gidilmesi gerekirse, bu ses bir datayı ifade ediyor. Bu datanın anlamı ise sesin bir QR kodu vermesi. QR kodu, sizi doğrudan Tuckersoft'un web sitesindeki bir sayfaya yönlendiriyor. Sitede ise şirketin geliştirdiği oyunları ve Bandersnatch'i görüyoruz. Ama asıl ilgi çeken kısım Nohzdyve oyunu. Yalnızca ZX Spectrum bilgisayarı ile oynanan bu oyunu indirip çeşitli uygulamalar yardımıyla oynayabiliyorsunuz. Burada da büyük bir promosyonal reklam olduğunu keşfediyorsunuz.

    Yönetmen koltuğunda David Slade'in oturduğu Black Mirror: Bandersnatch'i henüz izlemeyenler için filmin konusu şöyle: Genç bir programcının maceralarını konu edinen filmde genç adam, kapsamlı bir fantastik romanı video oyunu haline getirir. Ancak romandan dönüştürdüğü bu oyun, onun hayatının alt üst olmasına neden olur. Genç adam bir süre sonra gerçeklik ve sanal dünyayı sorgulamaya başlar. Büyük bir kargaşaya yol açan adam, çok geçmeden kendisini zorlu bir mücadele içerisinde bulur.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top