Hesabım
    Oscar Adayı Kısa VR Filmi Google'da!

    Google, Oscar Ödülleri'nin kısa listesinde yer alan Age of Sail'in ödülü almasını umut ediyor.

    91. kez sahiplerini bulacak olan Akademi Ödülleri'nin geçtiğimiz haftalarda kısa listeleri açıklanmıştı. Henüz adaylarının tamamı belirlenmeyen Oscar Ödülleri'nin kısa listesinin "En İyi Kısa Animasyon Filmi" kategorisinde Age of Sail filmi de bulunuyordu. Ama bu film diğerlerinden biraz farklı!

    John Kahrs yönetmenliğindeki Oscar listesinde yer alan kısa animasyon filmi Age of Sail, Google Spotlight aracılığıyla sanal gerçeklik (Virtual Reality) filmi olarak tasarlandı. Karakterleri American Gods, Deadwood gibi yapımların usta oyuncusu Ian McShane ve Cathy Ang'in seslendiği kısa filmin hikayesi okyanusun ortasında şekilleniyor. Kuzey Atlantik Okyanusu'nda ömrünü geçiren bir denizcinin küçük bir kızı kurtarma hikayesini anlatan Age of Sail'in yönetmeni Kahrs, filmi çekerken filminin diyalog odaklı  olmasını istediğini belirtiyor. Roman Polanski'nin klasik filmi Knife In The Water ve 12 Angry Man gibi filmlerden ilham alan yönetmen John Kahrs, iki kişinin tek bir alana tıkılı kalma hissini izleyiciye vermek istediğini ifade ediyor. Ayrıca karakterlerini The Karate Kid, True Grit gibi filmlerden ilhamla yarattığını söyleyen yönetmen, karşıt kişiliğe sahip ve aralarında nesil farkı olan insanların dostluğunu konu edindiğini vurguluyor.

    Bir VR filminin Oscar'a aday gösterilmesi konusunda Kahrs şu sözleri ekliyor: "Filme önceleri VR teknolojisi işlenmedi. Bu nedenle denize düşme sahnesini 90 derecelik açıyla Super Panavision kameralarıyla çekmek zorunda kaldık. Bu şekilde çekim yapmak çok yorucu bir deneyimdi ve bu zorlu şartları sürdüremezdik." Ardından Geri's Game filmiyle Oscar sahibi olan ve aynı zamanda Google Spotlight'ın Yaratıcı Yöneticisi olan Jan Pinkava'ya danışması üzerine Kahrs, VR yardımı ile filmine devam etmeye yönelmek durumunda kalmış. Filmin bitmesinin ardından konunun iki yönlü bir stratejiye sahip olduğunu olduğunu söyleyen yönetmen, ilk yönünün okyanusun ihtişamına göz atabilme imkanı sağlarken diğer yönünün iki zıt karakterin birlikteliğine göz atma imkanı yarattığını ifade ediyor.

    Google aracılığıyla VR teknolojisiyle izleyicisilere sunulan Age of Sail'in yanı sıra Oscar kısa listelerinde aynı kategoride yer alan diğer adaylar şu filmler oluyor:

    • “Age of Sail”
    • “Animal Behaviour”
    • “Bao”
    • “Bilby”
    • “Bird Karma”
    • “Late Afternoon”
    • “Lost & Found”
    • “One Small Step”
    • “Pépé le Morse”
    • “Weekends”

    91. Akademi Ödülleri'nin tüm adayları henüz açıklanmadı. Ödül töreni 25 Şubat akşamı gerçekleşecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top