Hesabım
    Korku Filmi "Dehşetin Nefesi" Uyarlaması Hakkında Gelişmeler!

    90'ların en iyi korkularından Jacob's Ladder'ın yeniden çekimi düşündüğümüzden biraz daha geç gelecek.

    1990'ı yılların block buster korku filmlerinden Jacob's Ladder ya da ülkemizde bilinen adıyla Dehşetin Nefesi filminin yeniden çekileceği geçtiğimiz yıl içerisinde duyurulmuştu. Child's Play, Elm Sokağında Kabus, Halloween gibi 2000 öncesi çekilen ve kültleşen korku filmlerinin yeniden çekimine böylece bir yenisi daha eklenecekti. Ancak Jacob's Ladder filminin sinemalarla buluşma tarihinin duyurulan tarihten daha fazla gecikeceği açıklandı.

    Bloody Disgusting'in haberine göre LD Entertainment tarafından yeniden uyarlanacağı resmi olarak açıklanan korku türündeki Jacob's Ladder filminin yurt dışında 1 Şubat 2019 tarihinde sinemalarda izleyicilerle buluşacağı bilinenler arasında yer alıyordu. Vizyon tarihi ertelenen korku filminin 2019 sonrasında sinemalara konuk olacağı söylentiler arasında yer alsa da resmi vizyon tarihi henüz bilinmiyor.

    Tek Kurşun, Janie Jones gibi yapımlarıyla tanıdığımız David M. Rosenthal, Jacob's Ladder yeniden çekiminin yönetmenliğini üstlenirken, Dehşet Treni, Pet Sematary, Nightflyers gibi yapımları kaleme alan Jeff Buhler ve ilk senaryosunu yazacak olan Sarah Thorpe filmin senaryosuna imza atıyor. Jacob's Ladder yeniden çekim filminin oyuncu kadrosunda ise Ray Donovan, Üç Kağıtçı Mortdecai, The AffairChicago Fire gibi yapımlarda izleme fırsatı bulduğumuz Guy Burnett; Dehşet Kapanı, Başkanların Hizmetkarı, Grey's Anatomy, Detroit: Become Human gibi yapımlardan tanıdığımız Jesse Williams; How To Get Away With Murder'dan tanıdığımız Mexico'lu oyuncu Karla Souza; Jack ReacherHayalet Dünya gibi filmlerden tanıdığımız Joseph Sikora'nın yanı sıra Michael Early, Nicole Beharie gibi isimler yer alıyor.

    Jacob's Ladder'ın 1990 yılında sinemalarda izlediğimiz orijinal filminin kadrosunda Oscar sahibi oyuncu Tim RobbinsElizabeth PeñaDanny Aiello gibi isimler yer alıyordu. Orijinal filmin konusu ise şöyle: Kâbusları uyanıkken de devam eden evli ve bir çocuk babası Vietnam gazisi Jacob Singer (Tim Robbins), aklını kaçırdığını düşünmektedir. Yaşadıkları, Vietnam'da askerler üzerinde denenen çok güçlü bir uyuşturucunun yan etkileri midir? Yoksa sadece savaş sonrası sıkıntıları daha da mı kötüleşmiştir? Ya da Jacob tahminlerinin ötesinde, çok daha korkunç bir durumla mı yüz yüzedir?

    Paranoya temalı modern bir Jacob's Ladder versiyonu izleyeceğimiz uyarlama film, iki kardeşin hikayesini konu gözler önüne serecek. Filmin ülkemizde ne zaman gösterime gireceği henüz belli değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top