Hesabım
    3. Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması Jürisi Belli Oldu

    Üçüncü kez düzenlenecek olan Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması'nın jürisinde kimlerin yer alacağı belli oldu.

    Bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması'nda adaylık alan filmleri değerlendirecek olan jüri üyeleri belli oldu. 3. Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması'nda kazananlar 16 Ocak'ta gerçekleştirilecek bir tören ile açıklanacak. Yarışmanın bu yılki teması ise "Ayrımcılığı Çeken Bilir" ismiyle ayrımcılık olacak.

    İkincisinde  Ai WeiweiCalin Peter NetzerBergüzar KorelGürcan Keltek gibi isimlerin jürisinde yer aldığı ve bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması'nın  jüri üyeleri arasında ilk filmi “Tabutta Rövaşata” ile birçok ödül kazanan ve bugüne kadar Gölgeler ve Suretler, Filler ve Çimen, Cenneti BeklerkenRüya gibi filmleriyle ulusal ve uluslararası festivallerden başarıyla dönen yönetmen Derviş Zaim; Saraybosna ve Balkanlar'daki hayatı yönetmenliğe başladığı ilk dönemden beri konu edinen,“Saraybosna’nın Çocukları” ile Cannes’ın Belirli Bir Bakış seçkisinde yer alan ve Jüri Özel Ödülü sahibi olan, Saraybosna Film Festivali’nde Cineuropa Ödül'ü kazanan ve Suriyeli yetim çocukları konu alan en son filmi “Beni Bırakma”nın galasını Antalya Film Festivali’nde yapıp Oscar aday adaylığı alan Aida Begic; Oscar'ın kısa listesinde Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde yer alan Ayka filmiyle Cannes'da Altın Palmiye alan Kazakistanlı yönetmen Sergei Dvortsevoy; dünyaca ünlü sinemacı Ken Loach'un yapımcılığını üstlenen ve yapımcılığını üstlendiği filmlerle 2 Altın Palmiye, 2 BAFTA, 3 Cesar ve 2 EFA da dahil olmak üzere 50’den fazla ödül kazanan, ayrıca Avrupa Film Akademisi, Britanya Görsel Danışma Konseyi ve PACT’in Yönetim Kurulu Üyeliğini sürdüren Rebecca O'Brien; Türk sinema ve televizyonlarının başarılı oyuncusu Ceyda Düvenci bulunuyor.

    3. Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması'nın kazananları 16 Ocak'ta belirlenecek olup, jüri finale kalan 10 eseri değerlendirerek dereceye girmeye hak kazanan 3 kısa filmi belirleyecek. Dereceye giren filmlerden

    kısa film yarışmasının birincisine 15 bin TL, ikincisine 10 bin TL, üçüncüsüne 5 bin TL para ödülü verilecek.  "Çocuk İşçiler" konulu 2. Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması'nın kazananlarından birincilik ödülü Nilüfer filmiyle Tolga Özdemir'e; ikincilik ödülü Çizgiler Arasında filmiyle Şeref Akçay'a; üçüncülük ödülü ise Mij filmiyle Mehmet İsmail Çeçen ve Ramazan Akkuş'a verilmişti. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top