Hesabım
    "Green Lantern" Filmi Nasıl Olacak?

    Önümüzdeki yıllarda çekilmesi planlanan Green Lantern filminin geleceği ne olacak?

    Deadpool filmlerinin sevilen anti-kahramanını canlandıran Ryan Reynolds ve Blake Lively'nin başrollerinde bulunduğu 2011 yapımı Green Lantern filmlerinin başarısızlığının ardından DC Comics yeniden Green Lantern filmleri çekmeyi hedeflediğini resmi olarak duyurmuştu. DC'nin 2020 yılında Yeşil Fener Birliği adı altında bir Green Lantern Filmi çekmeyi planladığını bilsek de, ayrıntıları konusunda pek bir bilgi verilmemişti. Şimdi ise Green Lantern çizgi romanlarının çizerlerinden olan ve Adalet Birliği filmine katkılarıyla bilinen Grant Morrison, filmler ile ilgili bildiklerini basın ile paylaştı.

    Green Lantern'ın 2011'de izleyicileriyle buluşan uyarlama filminin, çizgi roman hayranları tarafından hayal kırıklığı olarak görülmesi üzerine devam filminin çekilmesi söz konusu edilmemiş ve proje yok sayılmaya başlanmıştı. Ryan Reynolds'ın başrolünde yer aldığı Deadpool filminde, Green Lantern'a göndermeler yapması da yüzleri güldürse de neden yeni bir Green Lantern filminin yapılmadığı sorgulanmaya başlandı. Bu sırada Green Lantern Corps isimli bir filmin çekileceği ve başrolünde Jake Gyllenhaal'un yer alacağı dedikoduları yayılmaya başladı. Tüm bunların ardından geçtiğimiz yıl içerisinde DC, bir Yeşil Fener Birliği filmi çekeceğini açıkladı. Ancak Yeşil Fener olarak yine Ryan Reynolds'ın mı yoksa yepyeni bir ismin mi yer alacağı konusu akıllarda büyük bir soru işareti bıraktı. Yeşil Fener'in yeni çizgi romanlarının çizerlerinden Grant Morrison ise onun çizgi romanlarından esinlenecek olan DC'nin aklındakiler hakkında ipuçları verdi. Öncelikle 2011 yapımı film hakkında "Bence Ryan Reynolds Green Lantern olarak harikaydı, ancak film onun Oa'e, evinin yer aldığı gezegene seyahat etmesinden önce sona ermeliydi." sözlerini sarf ediyor. Ardından Morrison, "Green Lantern'ın yeni hikayesinde o Amerika'da yaşıyor, ancak bir süre sonra dünya ile iletişimini kesecek." sözlerini ekliyor. Ayrıca Grant Morrison'ın çizgi romanındaki Green Lantern'ın dünyaya inen ve bir yalnız kurt gibi kahramanlık yapan astronota benzetileceğinden söz ediliyor.

    Filmin yönetmen koltuğuna oturacak isim kesin olarak duyurulmasa da uzun bir süredir Çelik Adam, Batman ve Süperman: Adaletin ŞafağıBatman Başlıyor gibi filmlerden tanıdığımız David Goyer'in adı sıklıkla Green Lantern ile anılıyor. Diğer yandan filmin senaryosunu her ne kadar Green Lantern hayranları sert bir şekilde karşı çıksa da DC'den tanıdığımız yapımcı senarist Geoff Johns üstleniyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top