Hesabım
    Black Mirror: Bandersnatch'in Stefan'ından Kesilen Sahneler Hakkında Açıklama!

    Black Mirror: Bandersnatch'in başrol oyuncusu filmin sevmediği kısımlarını anlattı.

    Netflix'in dünyaca ünlü olan ve heyecanla beklenen Black Mirror dizisine alternatif olarak bir film gösterime sunulmuştu. Black Mirror: Bandersnatch isimli bu film interaktif olarak izleyicinin seçimlerine bağlı bir şekilde ilerliyor ve tüm kararların neden olduğu sonuçlar görülmek istenirse toplamda 5 saat 12 dakikada bitirilebilir. Filmde Stefan'ı canlandıran başrol oyuncusu Fionn Whitehead ise filmle ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Bu açıklamada filmle ilgili sevmediği şeylerden bahsetti.

    Huffington Post'a konuşan Fionn Whitehead, Black Mirror: Bandersnatch'i istediği gibi bitiremediğinden bahsetti. İstediği final bölümünün filmden kesilen sahneler arasında yer aldığını belirten oyuncu, bundan oldukça rahatsız olduğunu dile getirdi. -Dikkat, buradan sonrası spoiler içerir.-

    Fionn Whitehead röportajında şu sözleri sarf etti: "Aslında hayal kırıklığına uğradığımı söyleyemem. O sahnelerin yer almaması nedeniyle hayal kırıklığına uğramadım ama, 'rahatsız' oldum. Çünkü konsepti çok ilginç bulmuştum." Oyuncunun bahsettiği değişikliklerden biri de eğer ki Stefan'ın babasını öldürüp bedenini parçalamayı seçtiyseniz, bunun ardından kapı tekinsiz bir şekilde çalmaya başladığı sahnede gerçekleşiyor. Gelen kişi Colin'dir. Gerçek sahnede Colin'i kovalayabilir ya da Bandersnatch'i görmesine izin verebilirsiniz. Ama Fionn Whitehead'in bahsettiği kesilen kısım bunları içermiyordu. Whitehead kesilen sahneyi şu şekilde tasvir ediyor: "Colin evin kapısına geldiğinde Stefan'ın onu bıçaklaması ya da bıçağı bırakması seçenekleri bulunuyordu. Bıçağı bıraktığı zaman Stefan, yığılarak Colin'in kolları arasına düşüyor ve ona kocaman sarılıyor. İşte bu ikisinin de gerçekten ihtiyacı olan şeydi."  

    Eğer Fionn Whitehead'in dediği sahne gerçekleşseydi Black Mirror: Bandersnatch çok daha hafif bir yapım olarak akıllarda yer edinecekti. Her ne kadar oyuncu filmin o halini daha çok sevecek olsa da Black Mirror hayranlarının buna nasıl bir tepki vereceği bilinmiyor.

    Yönetmen koltuğunda David Slade'in oturduğu Black Mirror: Bandersnatch'i henüz izlemeyenler için filmin konusu şöyle: Genç bir programcının maceralarını konu edinen filmde genç adam, kapsamlı bir fantastik romanı video oyunu haline getirir. Ancak romandan dönüştürdüğü bu oyun, onun hayatının alt üst olmasına neden olur. Genç adam bir süre sonra gerçeklik ve sanal dünyayı sorgulamaya başlar. Büyük bir kargaşaya yol açan adam, çok geçmeden kendisini zorlu bir mücadele içerisinde bulur.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top