Hesabım
    30 Ankara Uluslararası Film Festivali Onur Ödülleri'nin Sahipleri!

    30. kez düzenlenecek olan Ankara Uluslararası Film Festivali Onur Ödülleri'nin sahipleri belli oldu.

    Bu yıl 30. kez düzenlenecek olan Ankara Uluslararası Film Festivali'nin Onur Ödülleri'nin kimlere verileceği açıklandı. Otuzuncu yılı kutlayan festivalin Aziz Nesin Emek Ödülü, Sanat Çınarı Ödülü ve Kitle İletişim Ödülü olmak üzere üç kategoride Onur Ödülü bulunuyor.

    Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı yönetim kurulu tarafından düzenlenen Ankara Uluslararası Film Festivali'nin Aziz Nesin Emek Ödülü, Sanat Çınarı Ödülü ve Kitle İletişim Ödülü'nden oluşan Onur Ödülleri, yönetim kurulunca bu isimlere layık görüldü:

    1970 yılında Atıf Yılmaz yönetmenliğindeki Kara Gözlüm filminde Türkan Şoray’la birlikte başladığı sinema hayatında önemli filmlere imza atıp, birçok ödül alan ve bu süre içinde unutulmaz bir usta sanatçıya dönüşen Kadir İnanır’a Aziz Nesin Emek Ödülü'nün verilmesi uygun bulundu.1972 yılında ise Utanç ona Adana Altın Koza Film Festivalinde (1973) en iyi erkek oyuncu ödülünü getirdi. Ardından Türk Sineması'nın en önemli filmlerinden biri olan Yılanların Öcü filmiyle Kadir İnanır 1986 Antalya Altın Portakal Film Festivalinde en iyi erkek oyuncu seçildi. Adana ve Antalya’dan sonra Orta Anadolu'da da unutulmayan oyuncu 1990 yılında Medcezir Manzaraları filmiyle Ankara Film Festivalinde en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı.

    • Sanat Çınarı Ödülü - Nazlı Eray:

    Ankara’da doğmuş ya da sanat yolculuğunu Ankara’da yapmış isimlere verilen Sanat Çınarı Ödülü bu yıl Ankara’da doğan ve bu kentin hikayelerini yazan Nazlı Eray'ya takdim ediliyor. Roman okuyan kadınların yitip gittiği ama kadınların fantastik dünyalarda en gerçekçi hallerini sundukları hikâyelerin yazarı Nazlı Eray, 1988’de Haldun Taner Öykü Ödülü aldı. Dünya Kitle İletişim Vakfı tarafından Ankara Film Festivalinin 30 yılının Sanat Çınarı olarak seçilen Nazlı Eray, Ankara’yı ben- anlatıcı diliyle, kendi bakış açısından anlattı. “Kara kuru kent” diye nitelendirdiği Ankara ile kurduğu özel ilişki çerçevesinde onlarca hikâye ve romanı bizlere kazandırdı.

    Kitle İletişim Ödülü, medyanın tüm mecralarında eserler veren ve özgün tarzıyla öne çıkan yazar, senarist, yapımcı ve oyuncu Gülse Birsel’e veriliyor. İlk eserlerinden bu yana, kültürel değer sistemini gözlemleme gücü, çoğunlukla ironi üzerinden kimi zaman ise kara mizah düzeyinde eleştirebilme becerisiyle ön plana çıkan Gülse Birsel, ayrımcılık, kadına yönelik şiddet konularındaki duyarlılığı ve eserlerinde eşitlik ile hakkaniyet ilkesini savunmasıyla biliniyor. Gag, Avrupa Yakası ve Yalan Dünya, Aile Arasında gibi yapımlarıyla son yirmi yılın komedi tarzını belirleyen ana figürlerden biri olan Birsel, tüm bunlarla birlikte Kitle İletişim Ödülü'ne layık görülüyor.

    Onur Ödülleri'nin, sahiplerine 18 Nisan’da MEB Şura Salonunda düzenlenecek Ankara Uluslararası Film Festivali Açılış Töreni'nde verilecek olması bilinenler arasında yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top